Get Adobe Flash player

Rovanpera remekelt Svédországban

A 2022-es Svéd Rally összefoglalója

 

Kalle Rovanperának nem okozott gondot az első napi rajtpozíciója, nagyszerű pénteki teljesítményével megteremtette a lehetőséget arra, hogy akár a győzelemért is csatában legyen, majd a további napokon a Toyota technikai előnyét kihasználva behúzta az első helyezést.

Egy év kihagyás után a Svéd Rally visszatért a rali világbajnokság vérkeringésébe, és a hagyomány szerint 2022-ben is a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye után került megrendezésre az idény egyetlen igazi téli körülmények között zajló fordulója.

A viadal kicsit később zajlott a téli olimpia miatt, mint szokott, a karlstadi központ helyét pedig átvette Umea, Észak-Svédország legnagyobb városa. A verseny észak-keletre költözött tehát, hogy kiküszöböljék az utóbbi időszak időjárás okozta problémáit, és így megfelelő körülmények között futhattak a párosok, akikre mindennek megfelelően vadonatúj gyorsasági szakaszok vártak. Ezek karakterisztikájukban a korábbi Svéd Rally-kéhoz hasonlítottak, amiket a versenyzők nagyon kedveltek.

A versenygépek hibridrendszerére, annak akkumulátorára ez a futam jelentette a legnagyobb kihívást az alacsony hőmérséklettel, a csúcskategóriás autók megnövekedett súlya és teljesítménye miatt pedig a Pirellinek is lépni kellett, az olasz cég új szöges abroncsot készített, ami a Sottozero Ice J1B nevet kapta.

Az M-Sport a Montét megnyerő Sebastien Loeb nélkül állt fel. Miután az idénynyitón hatalmasat esett, Adrien Fourmaux kötelességének érezte, hogy segítsen csapatának egy új Puma Rally1 talpra állításában, míg Gus Greensmith egy norvég bajnoki futamon akklimatizálódott egy Ford Fiesta Rally2 nyergében. Az angol versenyző Loeb Monte-Carlo Rallye győztes, 3-as karosszériaszámú gépébe ülhetett bele, Fourmaux a vadonatúj 6-ost kapta, míg Craig Breen a 4-essel állhatott rajthoz, azzal, amivel az idénynyitót teljesítette.

A Toyota – akik a Montén használt GR Yaris Rally1-esekkel érkeztek – sem számíthatott a Montén legjobb eredményt elért pilótájára, hiszen honfitársához hasonlóan Sebastien Ogier is részmunkaidős versenyzővé vált. A japán márka versenyzői egy-egy napot Finnországban a főhadiszállás közelében, egyet-egyet pedig Svédországban teszteltek a Yaris Rally1-gyel.

A legnagyobb munka a Hyundai-ra várt, akik számára a Monte-Carlo Rallye csalódással ért véget. Az alzenaui csapat úgy döntött, hogy állandó teszthelyszínének a finnországi Jamsát jelöli meg, a Jyvaskyla melletti település közelében így korlátlanul tesztelhetnek. Ez a fejlemény nem okozott osztatlan sikert a riválisok körében, mivel a lépés szerintük szembement a szabályok költségcsökkentésre vonatkozó szellemiségével. A Hyundai új alkatrészeket is bevetett Svédországban, bár a módosítási lehetőségek korlátozottak, a homologizáció alá eső területeken a Portugál Rally-ig nem lehet változtatni. Megpróbálták kiküszöbölni a megbízhatósági gondokat, felfedni a gyengélkedésük okait, javítani azokon, és a verseny előtti tesztjüket pozitívan zárták, visszanyerve némi magabiztosságot. Oliver Solberg új autóval várhatta a rajtot, csapattársai viszont azokba az i20 N Rally1-esekbe ülhettek bele, amivel az első futamot teljesítették.

Azt, hogy ez tényleg így volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy Thierry Neuville zárta az élen a nagy csatákat hozó pénteki napot. A belga pilóta – akinek délelőtt gondjai akadtak a hibridrendszer akksijával valamint az autó elektromos részével is, és volt egy meleg helyzete is, amikor felfutott a hófalra – mindössze egy szakaszt, az utolsó előttit tudta megnyerni, majd az utolsón vette át a vezetést. A Hyundai versenyzője egészen addig az ötödik helyet foglalta el, és a sötétben megrendezett különpróbákon lépett előre, de nem a fényviszonyoknak volt köszönhető ez, hanem annak, hogy jobban vigyázott a gumijaira. Ami azonban a monte-carlói szenvedésük tükrében talán még lényegesebb volt, hogy a nap közbeni szervizben módosítottak kicsit a beállításokon, ami után nagyon kényelmesen érezte magát Neuville az i20 N Rally1-ben.

A várakozásokkal szemben délelőtt nem okozott problémát elsőként rajtolni, Rovanpera két második idő után egy elsőt autózott Toyotájával, amivel elsőként várhatta a második kört. Ekkor viszont meggyűlt a baja a pályaviszonyokkal, visszacsúszott a hatodik helyre, de ő is jól kezelte az abroncsait, és felzárkózott a második pozícióba. A csapattárs Elfyn Evans ellentétes utat járt be: ő az elején küszködött a Yaris Rally1 kezelhetőségével, a délutáni első szakaszt azonban megnyerte, ezzel az élre állt, majd ő volt az első, aki a következő gyorsaságin is a vezető pozícióban tudott maradni. A wales-i versenyző viszont túlságosan igénybe vette a gumikat mindehhez, kipotyogtak belőlük a szögek, és az utolsó, alig több mint öt kilométeres különpróbán két helyet is bukott. Mindazonáltal nem vált reménytelenné a helyzete, hiszen Neuville-től négy, Rovanperától pedig további három másodperc választotta el ekkor az összesítésben.

Esapekka Lappi első versenyén állhatott rajthoz Rally1-es autóval, de az Ogier-t váltó pilótán nem látszott, hogy a többiek háta mögött van már egy verseny az új technikával. A finn versenyző – bár nem volt meg a magabiztossága és helyenként feleslegesen fékezett – a második szakaszon a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel pedig át is vette a vezetést, azonban azt nem sokáig tudta magánál tartani, mivel a következő szakasz rajtjában lefulladt. Délután hiába próbálta, nem tudta megóvni az abroncsaiban a szögeket, de ettől függetlenül szorosan csapattársai mögött zárta a napot Lappi.

A következő egység kissé leszakadt már, Solberg hátránya fél perc volt az első nap végén Neuville-hez képest. A Hyundai fiatalja apróbb vezetői hibák és a problémás sebességváltás ellenére sokáig dobogós pozícióban autózott, délután azonban, miután kockáztatott a gumikkal, előbb két pozíciót vesztett, majd az utolsó szakaszon egy túlcsúszás miatt jelentős másodperceket is.

A hatodik helyen a Toyota fiatalja, Takamoto Katsuta állt ekkor, aki egy hófalban hagyott némi időt, majd a Ford Pumák következtek Fourmaux, Greensmith sorrendben. Utóbbi pilóta egy túlcsúszással kezdett, majd a hibridrendszerével és a sebességváltójával is gondok akadtak, utóbbit ki is kellett cserélni a nap közbeni szervizben, amivel az autó viselkedése is megváltozott, mivel az első differenciálmű máshogy volt a tartalékegységben beállítva.

A legjobb tízet Andreas Mikkelsen és Ole Christian Veiby zárták a Rally2-es kategóriába tartozó autójukkal. Ott Tanak Hyundai-áról leszakadt az első lökhárító délelőtt, délután azonban feljött a második helyre, amikor egy erős landolást követően meghibásodott a hibridrendszer, piros jelzést adott, a szabályok értelmében így az észt pilótának ki kellett állnia. Breen nem volt ekkor már versenyben. Az M-Sport pilótája a második szakaszon kétszer is kicsúszott, az első után még vissza tudott jönni a pályára, a második után viszont már nem. Breen elmondta, az első kaland után az ablakmosó állandóan működésbe lépett, amikor a fékre lépett, a folyadék ráfagyott a szélvédőre, ami zavarta a kilátást, emiatt rontott ismét. Ráadásként kétezer eurós büntetést is a nyakukba varrtak, miután Paul Nagle véletlenül az SOS gombot nyomta meg a nyomkövető rendszeren, ami miatt megállították a szakaszt. Ezzel három páros is megállapított időt kapott.

Rovanpera szombat reggel rögtön átvette a vezetést, de az elején egy hibáján bánkódó Evans nem hagyta magát. A csapattársak között mindössze 1,2 másodperc volt a nap két utolsó, már sötétben megrendezett szakasza előtt. A fiatal finn megnyerte mindkettőt, így élen zárta a napot, előnye pedig Evans szerencsétlensége miatt jelentősre nőtt. A nap folyamán két részsikert begyűjtő wales-i versenyző a befejező különpróba utolsó kanyarjában kicsúszott ugyanis, és a fotocella vonalában átugratott a pálya vonalát övező hófalon. Ideje lett, de a beíró állomásra nem tudott bemenni az autóval, azt csak a hófal másik oldalán lévő úton tudta megközelíteni, és navigátorának, Scott Martinnak ki kellett szállnia a menetlevél kezelése céljából. A történteket a versenyfelügyelőség egy tíz másodperces büntetéssel értékelte. A csapattársak között így csaknem húsz másodpercre nőtt a különbség a befejező nap rajtja előtt.

Bár Rovanpera, majd Evans is megelőzte, Neuville a tapadáshiánya ellenére lőtávolságon belül autózott egészen a délelőtti utolsó gyorsaságiig, melynek első féktávján túlcsúszott. Ott maradt tíz másodperc, ráadásul egy helyezést is vesztett a belga, amit délután vissza tudott venni. Lappi volt az, aki átmenetileg Neuville elé került. A napot második idővel kezdő, de ezt a tempót fenntartani nem tudó finn a befejező napot huszonhat másodperces hátránnyal a negyedik helyről várhatta. Utána már nagy volt a szakadék az időkülönbség tekintetében. Az ötödik pozíciót Katsuta foglalta el, majd Greensmith következett a sorban. Solbergnek gondjai adódtak a Hyundai gázpedáljával, emiatt az utolsó szakasz rajtjából tizenhat percet késett, majd azon további másfél percet zsebelt be, és mindezzel a hetedik pozícióba csúszott vissza. Az addig a hetedik helyen tartózkodó Fourmaux egy motorprobléma miatt ennél még többet vesztett, és kikerült a legjobb tízből. A pontszerző zónát emiatt Mikkelsen, Veiby és Nikolay Gryazin zárták. Breen visszaállt a versenybe, szakaszgyőzelmet is aratott, egy műszaki hiba miatt azonban nem tudta befejezni a napot.

A vasárnapi első szakasz után kettővel kevesebb Rally1-es autót lehetett már megszámlálni az amúgy sem túl népes csúcskategóriás mezőnyben. Fourmaux el sem rajtolt a reggeli különpróbán, mivel az odáig vezető etapon folytatódott az előző napi gond. Evans a reggeli szervizbe a belsőégésű motorral hajtva érkezett, nem pedig a szabályok szerinti elektromos hajtással, mivel utóbbi nem működött. A feketeleves aztán ezután jött a Toyota versenyzőjének, az első gyorsaságin hibázott, nagy sebességnél megforgott, a hófal pedig lebontotta a Yaris GR Rally1 elejét. Megálltak, gyors javításokat végeztek, de mikor folytatták volna, a hibridrendszer lámpája nem mutatott semmit, emiatt Tanak pénteki esetéhez hasonlóan nem mehettek tovább.

A kérdéses különpróbát megnyerő Rovanpera – akinek egész nap nem működött a hibrid rásegítés az autójában – a következő két szakaszt elspórolta, a Power Stage-re tartalékolt a gumikkal, melyen második időt futva a verseny győzteseként ért célba. Ezt követően bevallotta, maguk sem gondolták főleg a pénteki első rajtpozíció tükrében, hogy ilyen jól mennek majd, és 21 éves kora ellenére nagyon éretten nem akart ünnepelni a napokban kirobbant orosz-ukrán háború miatt. Mindenesetre Rovanpera átvette a világbajnoki pontversenyben a vezetést.

Rovanperával szemben Neuville és Lappi nem lazsálhatott egyik szakaszon sem, hiszen az ezüstös helyezés volt a tét mindvégig. Felváltva voltak gyorsabbak, és a Power Stage rajtába mindössze 3,7 másodperc különbséggel álltak be. Ezen a belga gyorsabbnak bizonyult, és megszerezte a második pozíciót. Neuville boldog volt, hiszen a tempójából és az eredményekből kiderült, jó irányba tartanak a Hyundai-nál.

Bár nem bírt Neuville-lel, de Lappi sem lehetett szomorú a dobogó alsó fokával, már csak azért sem, mert értékes pontokat szállított csapatának. A Toyota átvette a vezetést, és jókora előnyre tett szert a gyártói bajnokságban.

Katsuta, Greensmith és Solberg vasárnap tartották egymás között az időkülönbséget, és ebben a sorrendben állhattak fel a céldobogóra a negyedik, ötödik, hatodik helyen. Az abszolút értékelés pontszerző zónáját az ismét hetedik pozícióban célbaérő Mikkelsen, valamint Veiby, Jari Huttunen és Egon Kaur zárta.

A Power Stage-et Tanak nyerte. Az azt megelőző szakaszon volt a verseny leggyorsabbja, Neuville 141 kilométer/órás átlagsebességet repesztett rajta.

A WRC2-ben a Skodát hajtó Mikkelsen újabb győzelmet aratott, amit nem adtak ingyen. A norvég pilóta kockázatot nem vállalva kezdett, pénteken még így is az éllovas pozícióból mehetett aludni. Honfitársa, a volkswagenes Veiby azonban nem hagyta magát, szombaton kis időre vissza is vette a vezetést. Vasárnap két szakasszal a vége előtt mindössze öt szekundum volt közöttük Mikkelsen javára, barátja ekkor hibázott egyet, amivel eldőlt a győzelem sorsa. Harmadikként Huttunen ért célba. Az M-Sport Fordjával induló pilóta az első gyorsaságit megnyerte, de a hétvége folyamán több kisebb hibát is elkövetett, és emiatt nem tudott versenyben lenni a gyözelemért.

A Rally2-esek junior értékelésében a WRC2 ötödik helyezettje, Georg Linnamae győzedelmeskedett Volkswagen Polo GTI R5-ösével, megelőzve a márkatárs Eerik Pietarinent, valamint a skodás Bruno Bulaciát. A WRC2 Masters-ben Michal Solowow bizonyult a legjobbnak Volkswagenjével két skodás pilóta, Mauro Miele és Joakim Roman előtt.

A WRC3 Junior kategória megújult erre a szezonra, a kétkerékhajtásos gépeket a sportág új géposztályába, a Rally3-ba tartozó összkerekesek váltották. A márka viszont maradt, továbbra is az M-Sport biztosítja az autókat a versenyzők számára, akik ennek megfelelően Forddal, a Fiesta Rally3-mal mérhetik össze tudásukat. Az első összecsapásra a Svéd Rally keretében került sor. A kategóriát nagy csatában, többszöri oda-vissza előzés után Jon Armstrong nyerte, mindössze 2,7 másodperccel megelőzve Lauri Joonát. A dobogó harmadik fokára William Creighton állhatott fel. Sami Pajari pénteken délelőtt az üzemanyagszivattyú meghibásodása miatt kiállni kényszerült. A junior címvédő másnap visszatért, és összességében a szakaszok felén a leggyorsabbnak bizonyult, de mindez az ötödik helyre volt csak elég. Armstrong nem nevezett a WRC3-ba, így abban az értékelésben Joona győzött, megelőzve Creightont és McRae Kimathit.

 

Eredmények

 

69. Svéd Rally

A 13 futamos világbajnokság 2. versenye – Umea – 2022. február 25-27.


1. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen FIN/FIN Toyota WRT, GR Yaris Rally1 2ó 10p 44,9mp

2. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe BEL/BEL Hyundai WRT, i20 N Rally1 +22mp

3. Esapekka Lappi/Janne Ferm FIN/FIN Toyota WRT, GR Yaris Rally1 +30,6mp

4. Takamoto Katsuta/Aaron Johnston JPN/IRL Toyota WRT NG, GR Yaris Rally1 +2p 19,4mp

5. Gus Greensmith/Jonas Andersson GBR/SWE M-Sport Ford WRT, Puma Rally1 +3p 20,4mp

6. Oliver Solberg/Elliott Edmondson SWE/GBR Hyundai WRT, i20 N Rally1 +5p 39,4mp

7. Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen NOR/NOR Skoda Fabia Rally2 evo +7p 11,1mp

8. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen NOR/NOR Volkswagen Polo GTI R5 +7p 34,3mp

9. Jari Huttunen/Mikko Lukka FIN/FIN Ford Fiesta Rally2 +8p 14,2mp

10. Egon Kaur/Silver Simm EST/EST Volkswagen Polo GTI R5 +8p 24,8mp

 

Power Stage sorrend: 1. Tanak, 2. Rovanpera, 3. Neuville, 4. Katsuta, 5. Breen

Szakaszgyőzelmek: Rovanpera: 6, Tanak: 4, Evans: 3, Neuville: 2, Lappi: 1, Breen: 1

 

A világbajnoki pontverseny állása:

Pilóták: 1. Rovanpera: 46, 2. Neuville: 32, 3. Loeb: 27, 4. Greensmith: 20, 5. Ogier: 19, 6: Katsuta: 18, 7. Breen: 16, 8. Lappi: 15, 9. Mikkelsen: 12, 10. Solberg: 8, 11. Tanak: 5, 12. Veiby: 4, 13. Evans: 4, 14: Cais: 2, 15: Huttunen: 2, 16. Gryazin: 1, 17: Kaur: 1

Gyártók: 1. Toyota GAZOO Racing World Rally Team: 83, 2. M-Sport Ford World Rally Team: 59, 3. Hyundai Shell Mobis World Rally Team: 47, 4. Toyota GAZOO Racing World Rally Team Next Generation: 22


Andrew

 

2022. február 27.