Get Adobe Flash player

Publikus a Horvát Rally nevezési listája

Április 22-24. között immár második alkalommal rendezhet Horvátország rali világbajnoki futamot. A szervezők március utolsó napjaiban adták ki a nevezési listát, melyen 66 páros neve szerepel.

A lista legelején a két futam után a 2022-es pontversenyt vezető toyotás Kalle Rovapera található. A japánok a finn versenyzővel együtt négy GR Yaris Rally1-est indítanak, a Toyota GAZOO Racing World Rally Team-ben kapott helyet még természetesen Elfyn Evans, valamint Esapekka Lappi. Ez azt is jelenti, hogy a viadal tavalyi győztese, Sebastien Ogier nem lesz jelen, így biztosan új győztest fognak avatni vasárnap délután Zágrábban. Takamoto Katsuta a megszokott módon, a New Generation, azaz az Újgenerációs csapat színeiben rajtol el.

Az M-Sport Ford különítmény szintén négy Rally1-es gépet állít csatasorba, Craig Breen, Adrien Fourmaux és Gus Greensmith mellett Pierre-Louis Loubet áll rajthoz, akinek ez lesz az idei első világbajnoki megmérettetése. A tavaly még Hyundai-jal versenyző francia pilóta a felkészülés jegyében a Dél-Belga Rally-n előfutóként vett részt a Ford Puma Rally1-gyel.

A Hyundai Motorsport három i20 N Rally1-et szállít a Zágráb központú futamra. A két állandó pilóta, Thierry Neuville és Ott Tanak mellett az idei első két versenyhez hasonlóan ezúttal is Oliver Solberg kap lehetőséget. Ez talán kisebb meglepetés, miután a váltótárs, Dani Sordo aszfaltspecialistának számít. Rally1-es autóból tehát 11-et láthat a feltehetően szép számmal az esemény helyszínére látogató közönség.

A WRC2-ben nagy mezőny, 29 autó fog megküzdeni egymással, a pontversenyt két futam után vezető Andreas Mikkelsen távollétében megnyílik az út a fordos Erik Cais és Jari Huttunen, a citroenes franciák, Yohan Rossel, Eric Camilli és Stephane Lefebvre, valamint a Skodával rajthoz álló Nikolay Gryazin, illetve Kajetan Kajetanowicz előtt a győzelem felé, de természetesen további versenyzők is beleszólhatnak ebbe a csatába.

A WRC3-ba 11 kettős nevezett, köztük 7-en a WRC3 Junior kategóriában is értékelésre kerülnek. László Zoltán Kürti Tamással az oldalán a WRC3-ban méretteti meg magát. A WRC3-at Rally3-as autók számára írták ki, ebben a kategóriában jelenleg csak egy típus rendelkezik homologizációval, emiatt itt csak a Ford Fiesta Rally3-asok lesznek láthatók.

15 olyan legénység található a nevezési listán, akik nem neveztek egyik világbajnoki értékelésbe sem. Többségük Rally4-es kocsival fog rajthoz állni, köztük a Bútor Róbert/Tagai Róbert kettős is, honfitársaink egy Peugeot 208 Rally4 nyergében várják a rajtot.


Andrew

 

2022. március 30.