Get Adobe Flash player

Kilenc Rally1-es autó és három magyar páros a Horvát Rally nevezési listáján

Április 20-23. között immár harmadik alkalommal rendezhet Horvátország rali világbajnoki futamot. A nevezési listán 57 páros neve szerepel.

A sor legelején a három futam után a 2023-as pontversenyt két rajthoz állással vezető toyotás Sebastien Ogier található. A japánok négy GR Yaris Rally1-est indítanak, a két állandó pontszerzőjükön, Kalle Rovanperán és Elfyn Evans-on kívül Takamoto Katsuta is ott lesz természetesen a rendezvényen, a japán versenyző vállán – lévén Ogier lesz a Toyota GAZOO Racing World Rally Team harmadik pontszerzésre nevezett versenyzője – kisebb lehet majd a nyomás.

A Hyundai Motorsport szokás szerint három i20 N Rally1-et szállít a Zágráb központú futamra. A két állandó pilóta, Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Craig Breen kap lehetőséget. Az M-Sport Ford különítmény csupán két csúcskategóriás gépet állít csatasorba, Ott Tanak és Pierre-Louis Loubet fogják kormányozni a Ford Puma Rally1-eseket a 301 versenykilométeren, mely húsz gyorsasági szakaszra tagolódik. Rally1-es autóból tehát mindössze 9-et láthat a feltehetően szép számmal az esemény helyszínére látogató közönség.

A WRC2-ben 19 autó fog megküzdeni egymással, a volánjuknál olyan nevekkel, mint Yohan Rossel, Emil Lindholm, Gus Greensmith, Nikolay Gryazin vagy Adrien Fourmaux. A Herczig Norbert/Ferencz Ramón kettős itt kezdi meg szereplését a kategóriában a Skoda Fabia Rally2 evóval.

Meg kell említeni, hogy a WRC2-esek közül öten neveztek a WRC Masters Cup-ba, további ketten pedig csak ez utóbbi kategóriába, köztük a László Zoltán/Zsíros Gábor páros, akik ugyancsak egy evo Fabiával állnak rajthoz. Oliver Solberg is ott lesz versenyen, aki nem jelölte ezt a futamot WRC2-es pontszerzésre, csupán tapasztalatszerzés miatt vesz részt a megmérettetésen.

A juniorok mezőnyében nyolc pilótát találhatunk, de a Ford Fiesta Rally3-asok sora kiegészül még két olyan párossal, akik a WRC3-ban kívánnak megküzdeni a pontokért.

16 olyan legénység található a nevezési listán, akik nem neveztek egyik világbajnoki értékelésbe sem. Közülük ketten Rally2-es géppel, egy valaki Rally2-Kittel, Fabio Schwarz, Armin Schwarz fia egy Rally3-as Fiestával, a többiek pedig Rally4-es versenyautóval indulnak. Utóbbiak között található a Szilágyi János/Váradi Alexandra duó, akik egy Peugeot 208-assal adták le nevezésüket.


Andrew

 

2023. március 27.