Get Adobe Flash player

Jóváhagyták a márkakupákat

A Rally Class és a Ralliart Italy Cup is megkapta az FIA-tól a nemzetközi státuszt a 2013-as szezonra.

A belga Symtech Racing N csoportos specifikációjú Subaru Imprezákat indít a Rally Class-on, míg a Ralliart Italy Cup-on a Ralliart Italia által felkészített Mitsubishi Lancer Evolution X-esekkel vehetnek részt a versenyzők.

Alább látható, hogy milyen feltételekkel állhatnak rajthoz ezeken a sorozatokon azok, akik a 2013-as rali világbajnokságon négykerékhajtású autóval, ellenőrzött költségek mellett szeretnének részt venni.

 

Ralliart Italy Cup

Autó: Mitsubishi Lancer Evolution X

Szervező: Ralliart Italia

Világbajnoki eredmények: háromszoros N csoportos világbajnokok, kétszer Armindo Araujoval, egyszer Benito Guerrával.

Versenyek: Portugália, Görögország, Olaszország, Németország, Franciaország, Spanyolország (a legjobb öt eredmény számít az összetett értékelésben)

Díjazás: a győztes egy legutolsó specifikációjú Mitsubishi Lancer Evolution X-est kap. A második és a harmadik helyezett díjazása nem ismert még.

Költség: 250 ezer euró

Bruno De Pianto (Ralliart Italia): „A lehető legköltséghatékonyabb opciót szeretnénk kínálni a négykerékhajtású, N csoportos bajnok autóval kiírt hatfutamos sorozattal azon versenyzőknek, akik le szeretnék tenni névjegyüket a rali világbajnokságon. A résztvevőknek a kupa és a WRC 2-es bajnokság Group N Cup-jának megnyerése is célja lehet.”

 

Rally Class

Autó: Subaru Impreza

Szervező: Symtech Racing

Világbajnoki eredmények: 2011-es N csoportos világbajnokok Hayden Paddonnel.

Versenyek: Portugália, Görögország, Finnország, Németország, Franciaország, Spanyolország

Díjazás: a győztes négy, a második helyezett egy futamon vehet részt 2014-ben egy Subaru Impreza R4-gyel.

Költség: 270 ezer euró

Dirk Van Der Sluys (Symtech Racing): „Nagylelkű árszabásával és teljes média megjelenésével a Rally Class biztos út a tehetséges versenyzők számára, hogy felfedezhessék őket és továbbléphessenek karrierjükben. Mindehhez hozzájárul az a presztízs, melyet az FIA hivatalos jóváhagyása biztosít.”

 

Andrew