Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - A 2013-as junior világbajnokság

 

A 2013-as junior világbajnokság

Mostantól lehet nevezni az ez évi junior rali világbajnokságra.

A Junior World Rally Championship a WRC Academy új neve, de ugyanúgy az első lépcsőfok marad azoknak a fiatal, ambiciózus versenyzőknek a számára, akik tehetségüket a világbajnoki színpadon szeretnék megmutatni.

A részvétel feltétele, hogy a sofőrnek 1986. január 1-én vagy utána kellett születnie és hogy korábban nem vett részt 1-es prioritású versenyzőként a rali világbajnokság egyetlen futamán sem.

A résztvevők egyforma Ford Fiesta R2-esekkel állhatnak rajhoz, amiket a sorozat hivatalos beszállítója, az M-Sport készít fel és szervizeli azokat a versenyeken. A hatfordulós bajnokság április közepén Portugáliában veszi kezdetét.

A nevezési díj az elmúlt évhez képest csökkent, 115 ezer angol font (40 millió forint). Ez magában foglalja a versenyautókkal kapcsolatos összes költséget, a központilag felkészített Fiesta R2-k bérleti díját, szervizelését és szállítását is, a szerelőket, az újjáépítési költségeket, a jóváhagyott beszállító gumijait, az üzemanyagot, a versenyek nevezési díját, a futamok előtti teszteket, és a junior világbajnokság teljes képzési programját.

„A legfőbb célunk, hogy egy megfizethető szintű versenyformulát hozzunk létre a rali világbajnokságon.” – mondta el Marc de Jong, a Junior WRC projekt menedzsere. „A fennálló nehéz gazdasági időszakban mindenkinek, aki ebben részt vesz, a legjobbját kell nyújtania, hogy megfelelő ár-érték arányt kínáljunk és mi hálásak vagyunk ezért.”

 

Andrew

 

2013. janurár 26.