Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - A Hankook lesz a junior világbajnokság beszállítója

 

A Hankook lesz a junior világbajnokság beszállítója

 

Az FIA bejelentette, a 2013-as szezonban a Hankook lesz a Junior World Rally Championship hivatalos gumibeszállítója.

A Hankook annak a Pirellinek a szerepét veszi át, aki két éven keresztül látta el az akkor WRC Academy néven futó sorozatot.

A dél-koreai abroncsgyár az aszfaltos versenyekre a Ventus Z, a murvásokra a Ventus R termékeit biztosítja. Mindkét gumitípus futófelületét speciálisan elsőkerékhajtásos autók számára tervezték.

A junior világbajnokság résztvevői abroncsokról szóló oktatásokban is részesülnek, ezeket a Hankook gumimérnökei tartják. Ez a képzés lehetővé teszi számukra, hogy ismereteket szerezzenek a gumiabroncsok teljesítőképességéről, kezelési karakterisztikájáról, a gumival kapcsolatos bánásmód általános fontosságáról verseny közben és normál közúti viszonyok között egyaránt.

„A Hankook Tires, mely az autósport minden szintjén nyújtott már támogatást története során, segíteni fogja a következő generációs ralipilóták fejlődését, valamint azt, hogy a „lehetőségek létráján” felfelé kapaszkodhassanak” – mondta el Jarmo Mahonen, a Nemzetközi Autósport Szövetség rali igazgatója. „Már alig várjuk az együttműködést, és törekszünk arra is, hogy továbbfejlesszük ezt a már most is sikeres sorozatot.”

A hatfutamos junior világbajnokság április első felében a Portugál Rally-val veszi kezdetét, a résztvevők egyforma, az M-Sport által biztosított Ford Fiesta R2-esekkel küzdenek meg egymással a bajnoki címért.

 

Andrew

 

2013. április 3.