Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - R3-as autók a junior világbajnokságon?

 

R3-as autók a junior világbajnokságon?

 

Az FIA kinyilvánította, a Motorsport Világtanács december 4-i ülését megelőzően várhatóan nem lesz bejelentés arról, hogy ki lehet a 2014-es junior világbajnokság járműbeszállítója.

Az FIA közzétette már a hivatalos tendert, mely szerint R3-as kocsikkal futtatná a világbajnokság junior sorozatát azzal a fenntartással, hogyha a beadott pályázatok nem felelnek meg az összes elvárt feltételnek, más opciókat vennének fontolóra. A pályázatok beadási határideje november 21. volt.

Az FIA elképzeléseiben az okozhat nehézséget, hogy kevés R3-as típus létezik. Vannak a régebbi, szívómotoros kocsik, mint például a Honda Civic vagy a Renault Clio, illetve a turbófeltöltéses autók, a Peugeot 207 RC és a Fiat Abarth 500, jelenleg azonban egyértelműen a Citroen DS3 az uralkodó. Az új Renault Clio Turbo lassacskán érkezik, de a következő szezon közepéig biztosan nem kerül homologizálásra. A junior világbajnokságot hat futammal tervezik, így utóbbi opció esetén a sorozat rajtolhatna akár később is.

A fiatalok számára kiírt világbajnokságon a résztvevők idén az M-Sport által biztosított Ford Fiesta R2-esekkel álltak rajthoz.

Az FIA az Európa-bajnokságon is ki kíván írni egy junior sorozatot. A kontinensviadalon R2-es autókkal küzdhetnének a párosok, melyeknek nem lenne közös beszállítója. Az FIA elképzelései szerint ez a sorozat lehetne egy lépcsőfok a junior világbajnokság felé.

 

Andrew

 

2013. november 24.