Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - Citroenekkel fut a junior világbajnokság

 

Citroenekkel fut a junior világbajnokság

A Nemzetközi Automobil Szövetség hosszas várakozás után bejelentette, a Citroen Racing lesz a junior világbajnokság autóinak beszállítója.

A versailles-i csapat kétéves szerződést kötött az autósportok irányító testületével, ez idő alatt a sorozat nevezői DS3 R3T típusú versenyautókat fognak rajthoz állni, melyek a Michelin gumiabroncsait és az FIA által kiválasztott beszállító üzemanyagát fogják használni.

A sorozatba jelentkező, maximum 26 esztendős pilóták közül a 2014-es idény győztese a következő szezon WRC 2-es kiírásában fődíjként egy Citroen DS3 R5-tel állhat rajthoz.

A késői bejelentésnek köszönhetően a 2014-es bajnokság Portugáliában veszi kezdetét, a párosok saját maguk választhatják ki, melyik hat európai futamon vesznek részt, melyek közül mindegyik eredményük bele fog számítani a végértékelésbe. Mivel ugyanilyen típusú autókkal futott 2013-ban, emiatt a Citroen Top Driver bajnokság idén nem kerül kiírásra.

A versenyzők a korábban WRC Academy, majd junior világbajnokság nevű sorozatban három éven keresztül Ford Fiesta R2-eseket használtak, azokat az M-Sport biztosította. Az autók ebben az időszakban előbb Pirelli, majd az utolsó évben Hankook abroncsokon futottak. 2013-ban a GEM bioüzemanyagát tankolták a Fiestákba.

A sorozat korábbi győztesei: Craig Breen, Elfyn Evans és Pontus Tidemand. 

A bejelentés nem tér ki arra, hogy a Citroen DS3 R3T-k eredeti verzióját, vagy annak Maxi változatát használhatják majd a versenyzők.

 

Andrew

 

2014. január 6.