Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - Alakul a 2015-ös junior világbajnokság

 

Alakul a 2015-ös junior világbajnokság

A rali világbajnokság junior kiírásának 2015-ös sorozata több versenyt fog tartalmazni az idei évhez képest, a résztvevők szabadon választhatják meg a pontszerző futamaikat.

A bajnokság szervezői, a Citroen Racing és az FIA egy hét futamot tartalmazó versenynaptárat mutatott be a 2015-ös szezonra – ez eggyel több az idei számnál –, amiből a versenyzőknek hatot kell kiválasztaniuk, ezeken szerezhetnek pontokat.

Az európai versenyeken alapuló, a rali világbajnokság teljes karakterét jobban tükröző naptár négy murvás viadalt tartalmaz, kettő aszfaltost és egy vegyes felületű futamot. A Deutschland Rallye kiesett a sorozatból, viszont bekerült a monte-carlói és a spanyol megmérettetés.

A párosok, melynek pilótája 28 év alatt kell, hogy legyen, az idei évben homologizált Max kittel ellátott Citroen DS3 R3T-kel fognak egymással versengeni. A kiírás győztese egy olyan programot nyer, melynek keretében a 2016-os WRC 2-es bajnokságban hat európai futamon állhat rajthoz.

A sorozat korábbi bajnokai között található Sebastien Loeb, Dani Sordo, Sebastien Ogier és Martin Prokop is. Idén a francia Stephane Lefebvre lett a junior világbajnok, aki már egy futammal a zárás előtt bebiztosította címét.

 

A junior világbajnokság 2015-ös versenynaptára:

1. Monte-Carlo Rallye: január 22-25.

2. Portugál Rally: május 21-24.

3. Lengyel Rally: július 2-5.

4. Finn Rally: július 30. - augusztus 2.

5. Francia Rallye: október 1-4.

6. Katalán Rally: október 22-25.

7. Brit Rally: november 12-15.

 

Andrew

 

2014. november 19.