Get Adobe Flash player

Hírek: JWRC - 2016-ban is Citroennel a junior világbajnokság

 

2016-ban is Citroennel a junior világbajnokság

A Citroen Racing fogja futtatni a következő évben is a rali világbajnokság junior sorozatát, a 2016-os már az egymást követő harmadik szezon lesz, amikor a francia márka autóival mérkőznek meg a fiatalok a ralisport legfelső szintjén.

A junior világbajnokság formátuma ugyanolyan marad, mint eddig, a versenyzők Citroen DS3 R3 Max-ok volánja mögött ülve autózhatnak, a sorozat győztese pedig egy hatfutamos WRC 2-es programban vehet részt 2017-ben.

Maga a junior világbajnokság – mely sokáig szabad volt a márkák szempontjából – olyan, a sorozatot megnyerő pilótáknak szolgált ugródeszkául, mint Sebastien Loeb, Dani Sordo, Sebastien Ogier, Martin Prokop, Elfyn Evans vagy a 2014-es bajnok Stephane Lefebvre.

„Az a célja ennek a formulának, hogy támogassa és bátorítsa az új tehetségek felbukkanását” – mondta el Marek Nawarecki, a Citroen Racing ügyfélszolgálati vezetője. „Nagyon odafigyelünk, hogy biztosítsuk az útfelületek változatosságát, amikor összeállítjuk a versenynaptárat. Ezek a nagy követelményeket állító versenyek megadják az esélyt a legtehetségesebb pilótáknak, hogy megmutassák, mit is tudnak csinálni, és minden indulónak lehetőséget biztosítanak tapasztalatok gyűjtésére. Véleményünk szerint fontos a junior rali világbajnokság által nyújtott nemzetközi dimenzió. Két év távlatában tizenhat különböző országból, három kontinensről volt versenyzőnk.”

A 2015-ös junior világbajnoki koronát egy futammal a befejezés előtt bebiztosította már Quentin Gilbert, miután az idei ötödik futamán, a korzikai viadalon a negyedik győzelmet aratta. A francia versenyző jövőre a WRC 2-es bajnokságban vehet részt egy Citroen DS3 R5-össel.

 

Andrew

 

2015. október 19.