Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - Kosciuszko MINI WRC-vel

 

Kosciuszko MINI WRC-vel 

A gyári program megszüntetése után sem marad MINI nélkül a rali világbajnokság, mivel Michal Kosciuszko a Lotos WRC Team színeiben egy MINI John Cooper Works WRC-vel vesz részt a 2013-as szezon mind a tizenhárom futamán.

Kosciuszko a 2009-es junior világbajnokság második helyén végzett, majd egy évet az SWRC sorozatban töltött. Ezt követően két éven keresztül a PWRC kiírásban szerepelt a Ralliart Italia által felkészített Mitsubishi Lancer Evo X-essel, 2011-ben a harmadik, tavaly negyedik helyen fejezte be a pontvadászatot.

A 27 éves pilóta és navigátora, Maciek Szczepaniak ebben az évben az alakulat testvércsapata, a Motorsport Italia által felkészített autóval fog rajthoz állni, mely a BMW döntése után a MINI gyári alakulatának, a WRC MINI Team Portugal-nak a versenyeztetéséért felelt 2012-ben. 

A 2013-as idényre előretekintve a csapat vezetője, Bruno De Pianto optimista, bízik benne, hogy a lengyel versenyző sikeresen fog szerepelni. „Ez egy érdekes lépés lesz Michal számára, hogy a Mitsubishiből átül a MINI-be. A MINI nagy váltás a Mitsubishi Lancer Evo X után, de Michalnak vannak elképzelései arról, hogy mire számíthat. Versenyzett már hazájában a MINI-vel még 2011-ben a Lengyel Rally-n, de múlt pénteken 100 kilométert tesztelte is az autót Olaszországban, ami az első versenyre történő felkészülést szolgálta. A változás nem feltétlenül lesz nehéz, és azon vagyunk, hogy minél egyszerűbbé tegyük azt. A kocsik különbözőek, a program sűrűbb, de legyen szó bármelyik világbajnoki sorozatról is, a csata mindenhol nagy.”

 

Andrew

 

2013. január 10.