Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - Miért a szakítás?

 

Miért szakított Kosciuszko és a Motorsport Italia?

Május 23-án, csütörtökön látott napvilágot a hír, miszerint Michal Kosciuszko úgy döntött, megszakítja rali világbajnoki programját a MINI John Cooper Works WRC-vel. A Motorsport Italia számára ekkor már késő volt, hiszen kamionjai elindultak Görögország felé. A lengyel versenyző közleménye szerint szponzora, a Lotos óhaja volt, hogy új, alternatív lehetőségeket keressenek. Az idei rali világbajnokságon a csapatok közötti küzdelembe a Lotos nevezett. Bruno De Pianto, a Motorsport Italia igazgatója erről így nyilatkozott:

- Az FIA tisztázta, az érvényes nevezéssel nem a Motorsport Italia, hanem a Lotos rendelkezik.

- Mi az oka annak, hogy rosszra fordultak a dolgok, ami miatt a Lotos a szezon közbeni váltás mellett döntött?

- Azt hiszem, más vágyaik voltak. Úgy gondolom, magasak voltak az elvárásaik. Különféle dolgok utalnak erre. A Michallal elért csalódást keltő versenyeredmények kell, hogy a valóság legyenek, amiért a Lotos azt mondta, vége. A gumikkal kapcsolatban vélt elégedetlenségről az tudom mondani, nagyon elégedettek voltunk azzal, hogy a DMACK-kal milyen a kapcsolatunk és azzal, amit értünk tettek az év folyamán. A gumik jól dolgoztak, Portugáliában és Argentínában tényleg nagyon-nagyon jól teljesítettek. Fantasztikus volt a DMACK-kal az együttműködésünk.

- Készen állt Michal arra, hogy World Rally Car-t vezessen?

- A pilótáknak mindig vannak álmaik, mindig a legnagyobb bajnokságban akarnak versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy ez a céljuk. Michal megpróbálta, de nagyon sok olyan fiatal versenyző ellen kellett ezt tennie, akik ilyen szinten sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek. Úgy gondolom, nehéz volt Michalnak, hogy ezen a szinten rögtön versenyképes legyen. Azt hiszem, Michal és Maciej tudják, hogy ez a realitás.

 

Az Akropolisz Rally elrajtolt, de egy MINI John Cooper Works WRC ott állt Loutrakiban a szervizparkban, senki nem ült bele, nem vette az irányt a gyorsasági szakaszok felé.

 

Andrew

 

2013. június 15.



Módosítás: (2015. március 01. vasárnap, 09:03)