Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta R5 - Evans mutatta be versenyben a Fiesta R5-öt

 

Evans mutatta be versenyben a Fiesta R5-öt

A WRC 2-es sorozat résztvevője, Elfyn Evans részesült abban a megtiszteltetésben, hogy versenyben mutathatta be az M-Sport által fejlesztett Ford Fiesta R5-öt.

A walesi pilóta a brit bajnokság hétvégén tartott fordulóján, a Pirelli Richard Burns Foundation Rally-n indult a kocsival a fő mezőny mögött futó nemzeti értékelésben, ahol a rajthoz álláshoz nem volt szükséges a homológ versenyautó.

Evans vezette a futamot, de két defektet is kapott, végül egy gyűjtőt követően nem indult újra a Fiesta, aminek motorja már korábban is furcsa hangokat hallatott, így nem sikerült a célba érés. Ettől függetlenül a versenyző nem győzte dicsérni az M-Sport legfrissebb versenygépét, amihez nagyon jó összehasonlítási alapot adott a Portugál Rally-n általa vezetett Fiesta Regional Rally Car.

„Óriási megtiszteltetés, hogy az első versenyén én vezethettem az M-Sportnál ezt az autót” – hálálkodott Evans. „Teljesítmény terén hasonlít az RRC-hez, bár más a karakterisztikája abban a tekintetben, hogy az erő hogyan épül fel. Ugyanakkor fele a költsége, ami bámulatos dolog. Ez egy nagyon lenyűgöző autó, olyan, mint egy mini World Rally Car. Kétségtelen, hogy fantasztikus jövő áll előtte.”

Evans a végső simításokat végzete az autón, de a Pirelli Richard Burns Foundation Rally-n látott Fiesta R5 gyakorlatilag a végső verzió, ami azt jelenti, hogy néhány héten belül készen fog állni a homologizációra.

A márciusi Malcolm Wilson Rally-n részt vett már a Fiesta R5 előfutóként, a kocsi fejlesztés alatt álló verziójának kormányánál akkor Matthew Wilson foglalt helyet.

 

Fotó: www.maxrally.com

 

Andrew

 

2013. május 6.