Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta R5 - Finnországban debütál a Fiesta R5

 

Finnországban debütál a Fiesta R5

 

Az M-Sport legújabb autója, a Ford Fiesta R5 a rali világbajnokságon július végén, a Finn Rally-n mutatkozik be, a jyvaskylai versenyen a WRC Akadémia tavalyi bajnoka, Elfyn Evans fogja vezetni az autót.

Ezt követően várhatóan további példányok is feltűnnek, hiszen a brit cég már csaknem húsz megrendelést kapott az új kategória első képviselőjére.

„Nagyszerű, hogy ezzel az autóval megyünk Finnországban” – nyilatkozta Evans, aki egy brit nemzeti futamon már vezette a Fiesta R5-öt versenyben. „Korábban két alkalommal álltam rajthoz Finnországban. Miután az első alkalommal küszködtem, tavaly már megnyertem az Akadémiát, és – mivel nem vettem részt a Rally GB-n az elmúlt évben – talán ez volt a kedvenc futamom.

Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy olyan négykerékhajtásos autóval indulhatok Finnországban, mint amilyen a Fiesta R5.”

A Finn Rally előtt hazája legkiemelkedőbb versenyén, az Európa-bajnokság állomásaként is számon tartott belga Ypres Rally-n versenyen kívül Thierry Neuville fog a kocsi volánja mögött ülni június végén.

 

Andrew

 

2013. május 25.