Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta R5 - Basso a gázra lép

 

Basso a gázra lép

Giandomenico Basso idén az olasz bajnokságban fog rajthoz állni egy Ford Fiesta R5-tel, melynek a különlegességét az adja, hogy gáz lesz a hajtóanyaga.

Cseppfolyós gázt ritkán alkalmaznak raliautók üzemanyagaként, bár néhány évvel ezelőtt Manfred Stohl egy LPG hajtotta Mitsubishi Lancerrel tűnt fel az osztrák bajnokságban, és aratott a kocsival sikereket.

„Ez egy teljesen új kaland számomra, nagyon izgalmas” – nyilatkozta Basso, miután tető alá hozták a szerződést. „Nem teszteltem még az autót, úgyhogy tényleg nem tudom, mire számíthatok és hogy más érzés lesz-e vezetni egy hagyományos kocsihoz képest. Nagyon jó ugyanakkor egy olyan új projekt tagjának lenni, ami teljesen új és hogy létrejött erre egy program. Korábban nyertünk már olasz bajnokságot, a célunk így természetesen újra a győzni.”

A korábbi Európa-bajnokot a BRC Gas Equipment támogatja, ez az egyik legnagyobb, alternatív üzemanyagokkal foglalkozó talján vállalkozás, mely egy, az LPG és metán rendszerekre szakosodott globális céghez tartozik.

Basso szeretne néhány Európa-bajnoki viadalon is rajthoz állni a szezon folyamán, melyeken a szabályok szerint hagyományos üzemanyagot kell használnia.

 

Andrew

 

2014. február 21.