Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta R5 - Márciusban mutatkozik be az M-Sport R5-öse

 

Márciusban mutatkozik be az M-Sport R5-öse


Március 2-án az észak-nyugat-angliai Malcolm Wilson Rally-n, a BTRDA Rally Series idei második fordulóján mutatkozhat be a nagyközönségnek az R5-ös specifikációjú Ford Fiesta. Ez lesz egyben az első alkalom, hogy egy ilyen, az új besorolás előírásainak megfelelő autó versenykörülmények között fog futni.

Az előfutó autóként rajthoz álló Fiesta R5 volánjánál várhatóan Matthew Wilson foglalhat helyet. A szereplés fontos mérföldkő lesz a Szuper 2000-et váltó kategória életében.

„Logikus lépés, hogy az autó első alkalommal a Malcolm Wilson Rally-n lépjen pályára” – árulta el a Motorsport News-nak az M-Sport főnöke, Malcolm Wilson, aki régóta támogatja a róla elnevezett murvás futamot. „A Mexikó Rally előtti héten tartják, mindannyian itt vagyunk, nagyon jó hírverést tudunk csapni a ralisportnak. Ez egy nagyon jó hely az autó bemutatkozására. Mindenki izgatott a kocsi miatt.”

Az ifjabbik Wilson, Matthew végezte az R5-ös Fiesta kezdeti tesztjeinek nagy részét, de miután részt vett a Svéd Rally-n, átadta a kormányt Ott Tanaknak. A tavalyi évben a világbajnokság mind a tizenhárom versenyén WRC-vel részt vevő észt pilóta két napot töltött a Fiesta R5 volánjánál.

 

Andrew

 

2013. február 20.