Get Adobe Flash player

Ketomaa a havas versenyeken

Jari Ketomaa az Autotek csapatának Ford Fiestájával vesz részt az Európa-bajnokság lett és a világbajnokság svéd futamán.

A többszörös finn bajnok a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a DMACK gumijaival fog rajthoz állni, a kínai gyár ezzel azt akarja bizonyítani, hogy mennyit fejlődtek egy év alatt. A DMACK a tavalyi svéd futamon nem szerepelt jól, Ketomaa-nak nem volt meg a tempója, és egy baleset után úgy döntött, nem áll vissza a versenybe.

Dick Cormack, a DMACK motorsport részlegének vezetője bízik benne, hogy abroncsaik idén sokkal versenyképesebbek lesznek. „Ebben az évben sokkal jobb hógumikkal rendelkezünk, melyektől azt várjuk, hogy népszerűek lesznek Lettországban és Svédországban is. Jari nagyon erős lesz ezeken a futamokon, biztosak vagyunk abban, hogy képes lesz bizonyítani, mekkorát fejlődtünk.”

Ketomaa az SWRC sorozat első évében, 2010-ben második lett az év végén a Szuper 2000-es autók számára kiírt világbajnokságon, majd a következő szezonban, WRC-s bemutatkozása alkalmával vezette a Finn Rally-t. 2012-ben az Autotek DMACK abroncsain futó Ford Fiesta WRC-jével néhány versenyen vett részt.

Az Európa-bajnokság második versenye, a Liepaja-Ventspils Rally február 1-3. között kerül megrendezésre, a svéd világbajnoki futamot egy héttel később futják. A finn versenyző előbbin a Fiesta RRC változatával áll rajthoz, míg utóbbin a WRC verzióval láthatjuk.

 

Andrew