Get Adobe Flash player

Brynildsen a WRC 2-ben

Eyvind Brynildsen megerősítette, a WRC 2-es sorozat első szezonján a DMACK támogatásával az Autotek Motorsport Ford Fiestájával vesz részt.

A 24 éves versenyző első versenye a februárban megrendezésre kerülő Svéd Rally lesz, melyen a hagyományos DMACK dekorációval fog futni a Ford Fiesta RRC. A norvég pilóta később átnyergel a Fiesta R5-ös változatára, ami várhatóan a szezon folyamán mutatkozik be.

A versenynaptár egyetlen igazi havas futamán Brynildsen a DMACK teljesen új hógumijainak kifejlesztésében részt vállaló Jari Ketomaa-hoz, valamint Martin Prokophoz csatlakozik a kínai abroncsgyár által támogatott versenyzők sorában.

„Ez egy fantasztikus lehetőség számomra, alig várom már, hogy részt vehessek a WRC 2 által kínált megmérettetésben és megtapasztaljam annak kihívását” – mondta el a tavalyi skandináv futamot egy Fiesta WRC-vel teljesítő versenyző. „DMACK és az Autotek együttműködése sikeres múltra tekint vissza, nagyszerű lesz csatlakozni hozzájuk és Jari Ketomaa-hoz Svédországban. Ez az a futam, ahol világbajnoki futamon először rajthoz álltam. Remélem, Svédországban jó rajttal kezdjük ezt a programot.”

Dick Cormack, a DMACK motorsport igazgatója elárulta, nagyon örül a bejelentésnek, miszerint egy újabb versenyző csatlakozik a DMACK alakulatához. „Eyvind egy nagyon tehetséges fiatal sofőr, aki a világbajnokság keretein belül megmutatta már tempóját minden felületen. Boldogok vagyunk, hogy csatlakozott csapatunkhoz. Úgy tűnik, a WRC 2 egy erős bajnokság lesz ebben az idényben. Biztosak vagyunk abban, hogy az elmúlt időszakban eszközölt fejlesztéseinkkel és az ebben a szezonban bemutatkozó új típusainkkal a DMACK vonzó lesz sok versenyző számára.”

 

Andrew