Get Adobe Flash player

Breen a Peugeot gyári pilótája

 

Craig Breen ebben a szezonban a megújult rali Európa-bajnokságon fog részt venni, miután a Peugeot-tól gyári állást kapott.

A 2011-es év WRC Academy és a 2012-es idény SWRC bajnoka nyolc futamon áll rajthoz idén a francia gyár színeiben. Első versenye várhatóan Lettországban lesz, ezt követően Portugáliában, Korzikán, Belgiumban, San Marinóban, Lengyelországban, San Remóban és Svájcban indul még, előbb a 207 S2000-rel, majd a már tesztelés alatt álló és a szezon folyamán bemutatkozó 208 R5-tel. A korábban a Peugeot 208 R2 fejlesztésében is részt vállaló ír pilóta navigátora honfitársa, David Moynihan lesz, akivel karrierje kezdeti versenyeit is teljesítette.

„Hihetetlen ez, több mint amit álmodni mertem volna” – mondta el Breen. „Nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan gyárral dolgozhatok együtt, mint amilyen a Peugeot, kiskorom óta erre vágytam. Nagyon jó dolog ilyen pozícióban lenni egy kitűnőnek látszó szezon előtt. Célom az, hogy megmutassam sebességemet és a győzelmekért küzdjek folyamatosan. A tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani a tesztprogramban, hogy támogassam a 208 Type R5 fejlesztését.”

Breen az egyik pilótája a gall autógyár új Peugeot Rally Academy programjának, társai Jeremy Ancian és Stephane Lefebvre lesznek, akik az elmúlt esztendőben a Franciaországban zajló Volant 207 sorozat első és második helyén végeztek. Ancian egy 207 S2000-essel hat Európa-bajnoki futamon fog rajthoz állni, míg Lefebvre négy versenyen vesz részt egy 208 R2-vel. A Sainteloc csapat biztosítja mindhárom autót, melyek a Peugeot Sport, a Total, a Michelin és a Sparco színeiben fognak futni.

Bruno Famin, a Peugeot Sport csapatvezetője a következőket nyilatkozta: „A Peugeot Rally Academy-vel egy újabb lépést teszünk azért, hogy a jövő bajnokait támogassuk. Biztos vagyok benne, hogy Craig igazolja majd mindazokat a jó dolgokat, amiket beszélnek róla, és már alig várom, hogy lássam, hogyan dolgoznak a győzteseink mellette. Nincs rajtuk semmilyen nyomás, hogy milyen eredményeket kell elérniük. Fiatal versenyzőink számára minden arról szól, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek, nem harcolunk a bajnoki címekért.”  

 

Andrew