Get Adobe Flash player

Nem elég erős a Polo futóműve - Wanted: elveszett kerék. Felvilágosítást ad: Volkswagen

 

Wanted: elveszett kerék. Felvilágosítást ad: Volkswagen

A Finn Rally-n az Andreas Mikkelsen vezette Volkswagen Polo R WRC-ről leesett bal hátsó kerék és a vele együtt leszakadó futóműalkatrészek még most sincsenek meg, a Volkswagen csapata azonban még mindig visszavárja azokat.

Mikkelsen a verseny tizennegyedik gyorsaságiját három keréken fejezte be, mivel a szakaszon elvesztette bal hátsó kerekét.

A kétszeres IRC bajnok norvég pilóta állítja, nem ütött meg semmit, a Volkswagen technikai stábja éppen ezért szeretné visszaszerezni a kereket és a hozzá kapcsolódó alkatrészeket, hogy megállapíthassa, miért fordult elő az eset.

A technikai igazgató, Willy Rampf a Motorsport News-nak a következőket mondta el: „A rögzített adatok, hogy például mikor történt az eset, milyen volt a rugóút, mekkora volt a sebesség, segítik az elemzést. De az eset teljes analíziséhez és rekonstrukciójához feltétlenül szükséges az érintett alkatrészek átvizsgálása is.”

Bennfentesek szerint azonban a Volkswagen azért keresi a kereket és a hozzá kapcsolódó alkatrészeket, például a lengéscsillapítót is reménytelenül, hogy megakadályozza, hogy azok a rivális csapatok kezei közé kerüljenek.

A kerék azok után sem lett meg, hogy a verseny hivatalos rádióadásában is elhangzott egy felhívás.

 

Andrew