Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta SportTrophy Europe

 

Az M-Sport bejelentette, Ford Fiesta R2-esek részvételével márkakupát indít a rali Európa-bajnokságon. A Ford Fiesta SportTrophy Europe névre hallgató sorozatot az Európa-bajnokság négy klasszikus viadala alkotja.

A fiestás versenyzők számára létrehozott megmérettetés a legendás Korzika Rally-val veszi kezdetét májusban, a belga Ypres Rally-val, majd a cseh Barum Rally-val folytatódik, a végső összecsapásra a Rally Polandon kerül sor szeptemberben.

A sorozat győztese az M-Sport közreműködésével az októberben megrendezésre kerülő Sanremo Rallye-n egy Ford Fiesta S2000-essel állhat rajthoz.

„A világviszonylatban is sikeresnek bizonyult márkakupákat figyelembe véve logikus lépés az M-Sport számára, hogy a globálisan is nagy népszerűségnek örvendő Ford Fiesta SportTrophy programot európai keretek között is kihirdetjük” – mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. „A rali Európa-bajnokság egy fantasztikus sorozat. Egy olyan autóval, mint amilyen a Fiesta R2 – ami bizonyította már, hogy egy nagyon is versenyképes és megbízható modell –, reméljük, több lenyűgöző, fiatal tehetséget is láthatunk majd a ranglétrán felfelé kapaszkodni.”

Az M-Sport krakkói bázisa öt autót biztosít a sorozathoz, ezeket 70 ezer angol fontért lehet kibérelni. A versenyzők saját autóval is nevezhetnek, viszont ebben az esetben nem szerezhetnek pontot a négyfutamos kiírásban. Az M-Sport ennek ellenére bíztat minden fiestás pilótát, hogy álljon rajthoz az egyes viadalokon, mivel ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy összemérhessék tudásukat a sorozat állandó résztvevőivel.

 

Andrew

  

2013. március 12.