Get Adobe Flash player

Hírek: Prodrive - A rallycross MINI újabb fejlesztéseken esett át

 

A rallycross MINI újabb fejlesztéseken esett át


A Prodrive befejezte Liam Doran MINI RX-ének továbbfejlesztését, így a hónap végén Münchenben megrendezésre kerülő X Games-re a valaha volt legerősebb MINI-jével érkezik a csapat.

A banbury-i szákhelyű cég a kezdetektől fogva kettős megközelítést alkalmazott első rallycross autójának megépítésében. A szénszálas karosszériaelemek alkalmazásával a WRC-ből kialakított autójuk újabb súlycsökkentésen esett át mostanra, míg az új turbónak és más technikai módosításoknak köszönhetően az 1,6 literes motor teljesítménye meghaladja már a 450 lóerőt.

A felfrissített MINI át is esett az első teszten, a kocsit a WRC csapat igazgatója, Dave Wilcock próbálta ki. „A MINI most már egy teljesen más autó” – mondta el Wilcock. „Gyorsulása fenomenális. A teljesítménytöbblet ellenére a motor vezethetőségét sikerült fenntartanunk, ennek megfelelően teljesen kontrollálható a gázpedállal. A MINI WRC futóművének kiegyensúlyozottságával és precíz vezethetőségével kombinálva a kétliteres autók számára fejtörést kell, hogy okozzon így.”

A június 30-án megrendezésre kerülő X Games esemény után Doran a Global Rallycross sorozat két amerikai versenyén is rajthoz áll az autóval.

 

Fotó: www.autosport.com

 

Andrew

 

2013. június 15.