Get Adobe Flash player

Hírek: Prodrive - A Formula E és a Dakar a Prodrive új célja

 

A Formula E és a Dakar a Prodrive új célja


A Prodrive Motorsport új ügyvezető igazgatót nevezett ki, a továbbiakban John Gaw feladata lesz az, hogy felügyelje a Prodrive autósport tevékenységeit, ami a MINI rali és rallycross programján kívül új irányokat is fog venni.

A Prodrive 2014-ben szeretné növelni jelenlétét az amerikai gyökerekkel rendelkező Globális Rallycross Bajnokságban és az FIA által kiírt rallycross világbajnokságon is az idén a versenyképességét már bizonyító új MINI RX-szel, a WRC autó könnyebb és nagyobb teljesítményű változatával. A cég szeretne új sorozatok felé is elmozdulni, ezek a tereprali és a Formula E lehetnek.

„Izgalmas időszak ez az üzlet számára” – mondta el Gaw, aki korábban az Aston Martin Racing ügyvezető igazgatójaként dolgozott. „Már bejelentettük, hogy az Aston Martin Racing 2014-ben milyen gyári és ügyfélprogramot fog teljesíteni. A rali világbajnokságon és a nemzeti sorozatokban láthatóak lesznek az ügyfelek által futtatott MINI raliautóink és rallycross programunk is lenne a Globális Rallycross Bajnokságban, valamint az FIA bajnokságában. Szeretnénk futtatni az új Formula E bajnokságban is autókat, amiről úgy gondolom, óriási jövője van, és szeretnénk a Dakaron is versenybe szállni, ami egy természetes előrelépés lenne, mivel harminc éves tapasztalatunk van a ralisportban.”

A Prodrive alapítója, David Richards az egyik fő támogatója a teljesen elektromos hajtású autókkal futó Formula E sorozatnak, mely várhatóan jövő szeptemberben indul útjára. Ugyan a nevezési lista teljes, de több csapat sem jelentette be még a technikai partnerét, így nyílhat esély a brit cég szerepvállalására is.

A Prodrive Motorsport a Prodrive Group négy leányvállalata közül az egyik. A csoport technológia részleggel, kompozit anyagokkal foglalkozó ágazattal, valamint egyedi áruk és kiegészítők készítésével foglalkozó üzletággal is rendelkezik, utóbbi Brand& néven fut.

 

Andrew

 

2013. december 30.