Get Adobe Flash player

Hírek: Prodrive - Új éra új főhadiszálláson

 

Új éra új főhadiszálláson

A Prodrive életében új fejezet kezdődött 2015. április 17-én, a vállalkozás ekkor vehette át az Egyesült Királyságbeli Banbury-ben létesített új főhadiszállásának kulcsát. Az autósporttal és fejlett technológiákkal foglalkozó cég már megkezdte az áttelepülést az M40-es autópálya mellett elhelyezkedő több mint tízezer négyzetméteres épületbe, ahol az első alkatrészek legyártásának is nekiálltak.

A főhadiszállás helyet ad mind az autósport tevékenységnek, ami magában foglalja az Aston Martin Racing csapatának valamint a MINI és a Volkswagen Golf raliautóknak a futtatását, mind a fejlett technológiai divíziónak, mely az autóipari, űrrepülési, védelmi és hajózási szektorban is érdekelt. Az új létesítményben a pálya- és raliautók a szuperautókon alkalmazásra kerülő fejlett aktív aerodinamikai rendszerek, a luxuskocsikba beépítésre kerülő középkonzol modulok és az elektromos járművek legújabb vezérlőrendszerei mellett fognak készülni.

„Ez a cég új érájának kezdete” – mondta el David Richards, a Prodrive elnöke. „Először kerülnek egy tető alá az autósport, a fejlett technológiai és a gyártási tevékenységeink egy modern, kifejezetten erre a célra épített létesítményben. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jóval hatékonyabban működjünk és hogy növelhessük az együttműködést és a technológiai transzfert a vállalkozásaink között.”

A Prodrive az utóbbi harminc évben egy Porsche raliautókat futtató csapatból egy technológiával foglalkozó, több mint ötszáz embert foglalkoztató nemzetközi céggé alakult, melynek ötvenmillió fontos pénzforgalmát főként az autósporton kívüli tevékenységek biztosítják.

Az új létesítmény a cég harmadik főhadiszállása, az eredeti bázis 1984-ben Silverstone-ban volt, majd két évvel később költözött a vállalkozás Banbury-be. „Banbury igencsak a Prodrive otthona” – mondta el Richards. „A korábbi telephelyünk mérföldkő lett azok számára az autósok számára, akik az M40-es autópályán London és Birmingham között utaztak, és biztos vagyok benne, hogy az új főhadiszállásunk is folytatni fogja ezt a tradíciót.”

 

Andrew

 

2015. április 19.