Get Adobe Flash player

Hírek: Prodrive

 

A Prodrive rallycross MINI-ben gondolkodik


A MINI John Cooper Works WRC-t kifejlesztő Prodrive azt tervezi, hogy elkészíti az autó Supercar változatát is.

A banbury-i székhelyű csapat a brit rallycross bajnokság múlt hétvégén tartott első fordulójára a MINI WRC egy módosított verziójával érkezett, amit Liam Doran mutatott be esős-saras körülmények között.

Az X Games győztes, tavalyi Európa-bajnoki második Doran körideje a nem hivatalos mérések szerint egy másodpercre volt a Supercar-ok idejétől.

A Prodrive rali részlegének vezető mérnöke, Paul Eastman elmondta, az esemény az első lépés volt afelé, hogy egy olyan autót építsenek, ami részt vehet az ERX, a Global Rallycross és az X Games eseményein.

„Azért vagyunk itt, hogy megnézzük, mennyire van a kocsi tempója a Supercar-okétól” – mondta el Eastman. „Az autó olyan volt, mint egy rali világbajnoki futamon, 1600 köbcentis motorral és 33 milliméteres turbószűkítővel. Az egyetlen módosítás, amit elvégeztünk, hogy kivettük a súlyokat az autóból, amivel levittük az 1600-as Supercar-ok minimum súlyára. Az egyetlen aggasztó dolog a teljesítmény. A Supercar-os csapatok 600 lóerőről beszélnek, míg mi csak 300-zal rendelkezünk.”

Eastman arról is beszélt, különböző pályákon további teszteket terveznek, miközben más módosításokat is elvégeznek a kocsin. „Ez egy jó kiindulási pont számunkra, és jó összehasonlítást ad majd Európa és Amerika más pályáira. Folytatjuk tovább, végrehajtunk néhány módosítást, majd újabb tesztet tartunk lehetőleg száraz felületen is, hogy további összehasonlításokat is elvégezhessünk.

Fel kell készülnünk ahhoz, hogy csatlakozhassunk a rallycross-hoz. Tisztán látszik, hogy ez a sportág fejlődik. Néhány éven belül olyan szinten lehet, vagy még magasabbon, mint ahol a rali világbajnokság van. Részesei akarunk ennek lenni.”

 

Forrás: www.autosport.com

 

Andrew

 

2013. március 20.