Get Adobe Flash player

Loeb és a Peugeot a Pikes Peak-en

 

Sebastien Loeb szerződést kötött a Peugeot-val, így részt vesz idén a híres Pikes Peak hegyi felfutón, ahová hosszú évek után tér vissza a francia gyár.

A kilencszeres világbajnok a kifejezetten erre a célra épített Peugeot 208 T16 Pikes Peak-kel áll rajthoz a június végén megrendezésre kerülő coloradói viadal Unlimited kategóriájában. A Peugeot korábbi sikerei megismétlésére készül, 1988-ban egy 405 T16-tal Ari Vatanen győzött, az azt követő esztendőben Robby Unser vitte sikerre a márkát.

A program támogatói a Total, a Red Bull és a Michelin lesznek, Loeb versenygépét előreláthatólag a jövő hónapban mutatják be a nagyközönségnek.

„Amikor bejelentettük tavaly endurance versenyprogramunk leállítását, utaltunk arra is, hogy a Peugeot nem zárta be az ajtót a további gyári programok előtt” – mondta el Maxime Picat, a Peugeot vezérigazgatója. „A Peugeot Sport készített egy listát a potenciális projektlehetőségekről, ami tartalmazta a Pikes Peak-et is. Ez a kivételes esemény tökéletesen illeszkedik a márka nemzetközi növekedési irányához, egy izgalmas és ösztönző kihívásnak tartjuk.

Célunk az, hogy nyerjünk, tehát a legjobb partnerekből annyi ütőkártyát kell magunk mellett tudni ehhez a különleges feladathoz, amennyit csak lehetséges. Ezek névleg a Total, a Red Bull, a Michelin és Sebastien Loeb. Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, megköszönöm a Citroennek, hogy kölcsönadják erre az alkalomra kivételes bajnokukat. A Citroen támogatása a PSA csoporton belüli együttműködés jelképe.”

A húsz kilométeres versenytávon 156 kanyar található, a rajt 2800, a cél 4300 méteres tengerszint feletti magasságban található. A Peugeot korábbi sikereihez képest annyi a változás az útvonalban, hogy az immár teljes hosszában aszfaltborítással rendelkezik.

 

Andrew

 

2013. március 28.