Get Adobe Flash player

Logisztika M-Sport módra - 3740 kilométeres utazás Törökországig

 

3740 kilométeres utazás Törökországig

A Török Rally 2018-ban tért vissza a rali világbajnokság versenynaptárába, és a Marmaris központú új verseny a brutálisan kemény pályáival azonnal fel is hívta magára a figyelmet. A viadal azonban nem csak az autókat és a versenyzőpárosokat veszi igénybe, de a csapattagokat is.

A kihívás már ott kezdődik, hogy hogyan juttassák el versenygépeiket az ázsiai helyszínre. Az M-Sport számára ez mamut feladatnak bizonyult, hiszen az asparani szervizpark nem kevesebb, mint 3740 kilométerre van az alakulat főhadiszállásától, az angliai Lake District Nemzeti Parktól.

A Ford Fiesta WRC-ket augusztus 30-án, pénteken pakolták fel a kamionra, mielőtt az szeptember 1-én, vasárnap megkezdte útját Olaszország, a trieszti kikötő felé. A Folkestone-t és Calais-t érintő szerelvény szeptember 5-én, csütörtökön érkezett meg a kikötőbe, ahol felálltak vele a kompra, ami a következő reggelen indult útjára.

Miután beleszagolt a trieszti levegőbe, a kamion sofőrje repülővel utazott Törökországba, ahol a hajó szeptember 8-án, vasárnap este kötött ki Cesmében. A vámügyintézést követően már csak egy négyórás út várt a gépkocsivezetőre, hogy a Fiesta WRC-ket a verseny központjába szállítsa.

 

Andrew

 

2019. szeptember 16.