Get Adobe Flash player

Loeb a Porsche Supercup-ban is

 

A franciák kilencszeres világbajnoka ugyan nem vesz részt a rali világbajnokság teljes idei sorozatában, mégsem lazsál, bejelentette, más elkötelezettségei mellett indul a 2013-as Porsche Supercup nyitófordulóin is.

A reflektorfényből szándékosan kilépő Loeb próbál megújulni, az idei évben a pályaversenyzés felé fordítja figyelmét. Bár rajthoz áll néhány rali világbajnoki futamon is – ahol az eredmények azt mutatják, csak ő tudja felvenni a kesztyűt a pontversenyt vezető honfitársával, Sebastien Ogier-vel – a Citroen kiválósága már letette névjegyét a GT versenyzésben és nemsokára indul a Pikes Peak hegyiversenyen is egy Peugeot 208 T16-tal.

A 39 éves pilóta az utóbbi években részt vett már a Porsche Carrera Cup France néhány futamán, a 2012-es paui hétvégén duplagyőzelmet is aratott. Loeb most bejelentette, a 2013-as Porsche Mobil 1 Supercup első két futamán, Barcelonában és Monacóban is rajthoz áll. A sorozatot idén új Porsche 911 GT3 Cup Typ 991-es kocsikkal rendezik meg.

„Egy igazi kihívás, részt venni ebben a bajnokságban, egy képtelen kihívás” – írta Loeb a hivatalos honlapján. „Mindig is élveztem a Porsche Carrera Cup France-ot. Ez egy igazi verseny! Ugyanolyan az autója mindenkinek, küzdened kell. Kemény küzdelmek vannak izgalmas csatákkal.

A Porsche Supercup egy felsőbb szint, ahol olyan specialistákkal fogok versenyezni, akik ellen nehéz lesz felvenni a versenyt. Barcelonát ismerem valamennyire, de Monacóban nem mentem még. Ez az a fajta felfedezés, ami vonz engem, mivel ebben a szezonban maximális időt akarok a versenypályákon tölteni és a lehető legtöbbet tanulni.

Kétségtelen, hogy ez két nagyon értékes verseny lesz, különösképpen amiatt, mert a rajtrács közepén fogom magam találni, ami természetesen nagyon izgalmas lesz.

De ez egy nagyszerű lehetőség lesz arra is, hogy jól szórakozzak. Az F1-gyel párhuzamosan a vezetésen kívül is nagyon „cool” események ezek. Jó móka lesz vezetni, de öröm lesz jelen lenni két nagydíjon, ráadásul Monaco mindig is egy különleges színhely.”

 

Andrew