Get Adobe Flash player

Volkswagen: nem golyóálló a Polo WRC

 

A Volkswagen technikai vezetője, Francois-Xavier Demaison óvatos a hétvégi Argentin Rally előtt a Polo R WRC teljesítményét illetően annak ellenére, hogy a csapat messze a várakozások felett teljesített a szezon eddigi szakaszában.

A Volkswagen Polo R WRC az idény valamennyi futamán dobogón végzett idáig, Sebastien Ogier a négyből három viadalon győztesként haladt át a célvonalon, ráadásul a francia pilóta mindhárom eddigi Power Stage-et is megnyerte.

A Volkswageneken azonban Portugáliában előjött néhány mechanikus meghibásodás, és Demaison nem zárja ki a további műszaki gondokat sem. „Ne feledjük, ez a tanulóév számunkra. Az emberek teljes megbízhatóságot várnak, de ez csupán az ötödik versenye lesz az autónak, úgyhogy lehetetlen, hogy ne legyenek problémák. Nem léteznek csodák ebben a sportban.

Azt nem gondolnám, hogy a Portugáliában tapasztalt hibák ismét előfordulnának, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek más gondok a kocsival. Nem tudjuk például, hogyan fog az autó a vízátfolyásokon viselkedni.”

Portugáliában Jari-Matti Latvalának az egyik féltengellyel, Sebastien Ogier-nek a hátsó differenciál kuplungjával voltak gondjai, utóbbi egységre a kézifék működtetéséhez van szükség. Demaison ezekre a meghibásodásokra bővebben is kitért: „Az Ogier-féle problémával kapcsolatban biztosak vagyunk abban, hogy Argentínára megtaláltuk a megoldást. Tulajdonképpen nem a hátsó differenciálmű kuplungja romlott el, hanem annak vezérlése. Ez azt jelentette, hogy a kuplung nyitott állapotban maradt. Egy kis szelep hibája okozta mindezt. Egy új megoldást találtunk, hogy megakadályozzuk az ismételt előfordulást.

Jari-Matti autójának féltengely problémája volt, emiatt mindhárom kocsi nagyobb védelmet kap ezen a részen és az is biztos, hogy jobban odafigyelünk a féltengelyekre, gyakrabban fogjuk őket cserélni ezen a futamon.”

 

Andrew