Get Adobe Flash player

Ahol él a csapatszellem

Mark Wallenwein hálás a rali Európa-bajnokság családjának, hogy segítettek rendbe hozni autóját, miután az Azori-szigeteken rendezett Európa-bajnoki futam kilencedik szakaszán felborult.

A német versenyző saját csapata által versenyeztetett Skoda Fabia S2000 komoly károkat szenvedett, Wallenwein emiatt tartott attól, hogy az esti szervizben nem tudják teljesen rendbe hozni autóját az befejező napra.

A Delta Racing, a Sainteloc képviselte Peugeot Rally Academy és a Skoda Motorsport azonban segítő kezet nyújtott, így Wallenwein és navigátora, Stefan Kopczyk befejezhette az extrém körülmények között zajló viadalt.

„Ez egy hihetetlen történet volt, nagyon meglepődtem” – mondta el a német bajnok Wallenwein. „A balunkon az olasz fiúk a Delta Rally-tól megkérdezték, tudnak-e segíteni, majd hirtelen hat srác tőlük, két másik a Peugeot-tól, valamint a Skoda Motorsport mérnökei ott teremtek és az autónk menetképes lett. Ez a rali család, a rali pedig arról szól, hogy együtt dolgozik mindenki és segít is a másiknak. Egy nagyon szép gesztus volt ez a csapatoktól. Biztos, hogy meg tudtuk volna csinálni a kocsit magunk is, de nem úgy, ahogy ily módon sikerült.”

 

Fotó: www.fiaerc.com

 

Andrew