Get Adobe Flash player

Argentin Rally 2013 - Oldal 2

Az Argentin Rally 2. napja

 

Az Argentin Rally második napján az eredménylista a feje tetejére állt, miután a párosokat számtalan probléma sújtotta a Cordobát övező hegyekben. Sebastien Loeb átvette Argentínában szokásos pozícióját, a vezető helyet, egykori csapattársa, Sebastien Ogier visszacsúszott mögé. Evgeny Novikov a többiek problémáiból húzott hasznot, az orosz harmadikként fordulhat az utolsó napra.

A verseny leghosszabb napja két negyven kilométeres gyorsaságit és a hat kilométeres szuperspeciált foglalta magába, előbbieken kétszer kellett végigautózni. Ogier jól kezdte a napot, megnyerte a nyitószakaszt, ezt követően azonban elpártolt tőle a szerencse, a nem megfelelően működő kéziféknek köszönhetően egy saras kanyarban lecsúszott az útról, amivel a harmadik helyre esett vissza. A következő kör első szakaszán kapott egy defektet is, ami miatt az azt követő szakaszt óvatosan abszolválta, hiszen nem volt még egy pótkereke. Menet közben Hirvonent vissza tudta előzni, így negyven másodperces hátránnyal a második helyen áll Loeb mögött, akinek szintén volt egy meleg pillanata. A második napot az ötödik pozícióban kezdő Novikov felkapaszkodott estére a dobogóra.

Jari-Matti Latvala vághat neki a befejező négy szakasznak a negyedik helyen, akinek nem volt ez egy jó napja, az első gyorsaságin elkövetett több hibát is, majd a következőn a köd miatt vesztett időt. Délután elkezdett sietni, de egy bukkanó után keményen landolt, aminek az eredménye egy defektes kerék lett, amit a gyorsaságin megálltak kicserélni. A finn páros csaknem három percre van lemaradva már a vezető Loebhöz képest. A megfontolt stratégiát alkalmazó Thierry Neuville senkit nem zavartatva ötödik, mögötte az a Mikko Hirvonen volt található, aki az előző napi harmadik helyről csúszott vissza. A citroenes finnek voltak meleg helyzetei, a nyolcadik szakaszon kapott egy defektet, de a feketeleves csak ezután jött, az áramtalanító többször is működésbe lépett, amivel hat percet vesztett. A Volkswagen fiatalja, Andreas Mikkelsen délután támadásba lendült, autózott is egy harmadik időt a nyolcadik szakaszon, de ennek céljába már törött futóművel érkezett, így a nap utolsó két szakaszát nem volt képes teljesíteni.

Mads Ostberg visszaállt pénteken reggel, az elmondása szerint tökéletesen beállított autóval gyorsaságit is tudott nyerni úgy, hogy a többi top pilótával ellentétben a mezőny elején az utat kellett tisztítania.

Az igencsak megtizedelődött WRC 2-es mezőnyben továbbra is Abdulaziz Al-Kuwari áll az élen tíz perc előnnyel Nicolas Fuchs és Marcos Ligato előtt.

 

Eredmények a 2. nap után:

1. Sebastien Loeb Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC 3h 32min 15.9sec
2. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC +39.8s
3. Evgeny Novikov Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +2m 43.3s
4. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +2m 51.5s
5. Thierry Neuville Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +3m 32.5s
6. Mikko Hirvonen Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +6m 43.3s
7. Mads Ostberg Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +10m 40.6s
8. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +12m 13.9s
9. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +12m 44.1s
10. Dani Sordo Abu Dhabi Citroen Total WRT DS3 WRC +13m 04.1s

 

Fotó: Citroen Racing

 

Andrew

 

2013. május 4.