Get Adobe Flash player

Loebnek van még mit tanulnia

A rali világ kilencszeres világbajnoka, Sebastien Loeb a Porsche Supercup spanyol nagydíján elért tizenegyedik helyezése után azt mondja, jobb eredményt is elérhetett volna.

Miután a tizenharmadik helyre kvalifikálta magát a francia pilóta a Martini dekoros 911-essel, a nagy forgalomban nem tudott bekerülni az első tízbe a barcelonai versenyen.

„Szerettem volna előrébb végezni, Monacóban jobb eredmény elérésére törekszem” – mondta el Loeb. „Óvatosan rajtoltam, lehettem volna agresszívebb is, de nem akartam, hogy a versenyen azelőtt véget érjen, hogy az elkezdődött volna. A barcelonai pálya közismert arról, hogy nehéz rajta előzni, és rá kellett jönnöm, ez mennyire igaz. A különbségek olyan kicsik, hogy nagyon nehéz erre lehetőséget találni. Egyszer sikerült, de az ellenfelem rögtön visszaelőzött.”

Loeb néhány héttel ezelőtt döntött úgy, részt vesz a Porsche Supercup két viadalán, Spanyolországban és Monacóban azért, hogy tapasztalatokat szerezzen a kerék a keréken csatákban, amiben jövőre része lesz majd a tervezett túraautó világbajnokságon történő részvétele alkalmával.

„Ebben a tekintetben teljesítettem a küldetést” – vonta le a következtetést. „Most már csak fejlesztenem kell ezt a tapasztalatot Monacóban, ahol a kvalifikáció döntő fontosságú lesz.”

A monacói nagydíj május 26-án kerül megrendezésre.

 

Andrew