Get Adobe Flash player

Ogier a versenypályán is megküzd Loebbel

 

Sebastien Ogier rajthoz áll a jövő hétvégi monacói Forma-1-es viadal betétversenyén, a Porsche Supercup-on, ahol egyik ellenfele korábbi csapattársa, a kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb lesz.

A rali világbajnokság ponttáblázatán jelenleg élen álló volkswagenes pilóta a Project 1 csapat Porsche 911-esét fogja vezetni. Míg neki az első, honfitársának, Loebnek ez már a második ilyan megmérettetése lesz, ő a sorozat előző futamán, Barcelonában a tizenegyedik helyen futott célba.

Ogier elárulta, örül, hogy csatlakozhat a Porsche mezőnyhöz, az egésznek a pikantériáját pedig az adja, hogy ez lesz az első olyan viadal, ahol a két francia test-test elleni csatában vesz részt egymás ellen.

„Nagyon várom a monacói Supercup-ot” – árulta el a rali világbajnoki cím idei várományosa. „Ez egy különleges élmény lesz számomra, hogy megtapasztalhatom Monacót egy, a ralitól különböző szemszögből.

A múlt héten ültem először a Porschében Hockenheimben egy teszten. A tavalyi győztes Sean Edwards adott néhány tanácsot, amit a végére elég jól meg tudtam valósítani. Nyilvánvalóan az egyik szememet Sebastien Loebön tartom majd. A vágy, hogy jobbnak kell lenni, mindig él, de Sebnek sokkal több tapasztalata van a versenypályákról. Ennek tudatában próbálom élvezni a hétvégét, és – mint ahogyan mindig – a legjobbamat nyújtani.”

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capito elmondta, érdeklődve figyeli, hogyan fog Ogier szerepelni az idegen környezetben.

„Részese voltam a Porschénél a Supercup létrehozásában 1993-ban, így különös örömmel tölt el, hogy láthatom, Sebastien Ogier versenyezni fog Monacóban” – nyilatkozta Capito. „Már alig várom, hogy megnézhessem, mire megy a versenypályán a Porschével. Nagyon gyorsan alkalmazkodik bármilyen versenyautóhoz, ezt nyomatékosan bizonyította a Bajnokok Tornáján két évvel ezelőtt. Emiatt nagyon optimista vagyok.

A rajongók számára a Forma-1-es futamon túl minden bizonnyal egy kiemelkedő esemény lesz, hogy a világ legjobb ralipilótái közül kettőt is a versenypályán láthatnak.”

 

Andrew