Get Adobe Flash player

Olivier Quesnel és a csapatutasítás

 

A PSA konszern sportigazgatójának újabb aranyköpése

 

Megszokhattuk már, hogy a PSA konszern sportigazgatója időnként elejt egy-egy velős gondolatot, majd tettei teljesen más irányt vesznek.

Ezen a héten a Citroen Total World Rally Team bejelentette, a sportág érdekeit szem előtt tartva nem lesz náluk csapatsorrend, Sebastien Ogier ugyanúgy harcolhat a győzelemért, mint Sebastien Loeb.

Ismert, a MINI-hez átigazoló Dani Sordo citroenes pályafutásának öt évében számtalanszor végzett csapattársa mögött a második helyen, de ha esélye volt, akkor sem előzhette meg Loeböt, köszönhetően a csapatutasításnak.

Idén ez nem így lesz, a csapatvezető, Olivier Quesnel elmondta, tisztában vannak azzal, hogy két sztárjuk között a nyitott verseny súrlódást eredményezhet, de szerinte az egészséges versenykörülmények biztosítása sokkal fontosabb, mint a csapat eredményeinek biztonsága. Persze azt is hozzátette, meglátják, hogyan alakul a szezon…

Mindeközben elkezdődött a centenáriumát ünneplő Monte-Carlo Rallye, ahol a jubileum okán a Peugeot Sport minden eddiginél erősebb, privát csapatok színeibe bújtatott gyári felállással rukkolt elő. Mellesleg megjegyezve emlékszünk még, mivel is fenyegetőzött Quesnel barátunk, mikor a Skoda megnyerte az International Rally Challenge-et tavaly? Ha maradnak a csehek a gyári csapattal, a Peugeot nem fog autót indítani…

A versenyt a helyi menőnek, Bryan Bouffier-nak és a riválisok stratégiai bakijának köszönhetően meg is nyerték az oroszlánosok, Stephane Sarrazin a harmadik, Guy Wilks pedig a negyedik helyen végzett. Volna… Szombaton délelőtt a szurkolók igencsak meglepődhettek, a céldobogóra a két utóbbi versenyző fordított sorrendben gurult fel. A csapatvezető ugyanis az utolsó gyorsasági után megkérte Sarrazint, késsen a következő időellenőrzőből három percet, hogy maga elé engedje a brit fiút, mivel Sarrazin úgysem vesz részt a teljes sorozatban, míg márkatársának célja a bajnoki cím elhódítása. A döntés tehát érthető is valahol, de miért kell a másik oldalon vizet prédikálni?

Monsieur Quesnel, mi is a helyzet a sportág érdekeivel?

 

Andrew