Get Adobe Flash player

Sebastien tökéletes autója

A rali világbajnokság negyven éves történetében sosem volt olyan hibátlan kocsi, mint amilyen a Sebastien Loeb által Argentínában terelgetett versenygép. A franciák világbajnokának argentin győzelme nem csak a nyolcadik volt sorozatban egyazon eseményen, de a nyolcadik abban is, amit ezzel a különleges kocsival szerzett. A kérdéses DS3 WRC nemcsak hogy célba ért minden világbajnoki futamán ezt megelőzően, de ebből hetet meg is nyert. Az egyetlen rali, amin nem sikerült győznie, az idei mexikói viadal volt, ahol nem is a szokásos pilótája, hanem Daniel Sordo vezette és hozta be a negyedik helyre. A 17-es karosszéria – a BN404MV rendszám kapcsolódik hozzá – a 2012-es szezon elején látta meg a napvilágot, monte-carlói győzelmével indult el fantasztikus pályafutása. Ezt követően nyert Mexikóban, az Akropolisz Rally-n, Németországban, Loeb hazai versenyén, Elzászban, Spanyolországban, majd az idei szezonnyitón is.

A kérdés már csak az, hogy Loeb ezt az autót fogja-e vezetni utolsó világbajnoki futamán, a francia ralin is? Amennyiben igen, ez lehetne ennek a DS3 WRC-nek a kilencedik futamgyőzelme, egy kilencszeres világbajnokkal a volánjánál.

A Citroennek vannak hasonlóan sikeres autói, a 31-es karosszériaszámú Xsara WRC és az 5-ös C4 WRC egyaránt hét futamgyőzelmet szerzett a világbajnokság keretein belül.

 

Fotó: Citroen Racing

 

Andrew