Get Adobe Flash player

A Volkswagen Polo WRC kézifékproblémája - Ogier szerint a műszaki hibákat okolja

 

Ogier szerint a műszaki gondok akadályozták meg argentin győzelmét

A Volkswagen versenyzője, Sebastien Ogier úgy gondolja, megérdemelte volna, hogy megnyerje a 2013-as rali világbajnokság ötödik fordulóját, az Argentin Rally-t, és csak a technikai problémák akadályozták meg a futamgyőzelem megszerzésében.

A világbajnoki pontversenyt ettől függetlenül magasan vezető Ogier elárulta, a második napi kicsúszását okozó kézifék és hátsó differenciálmű problémákon túl más műszaki hibák is előjöttek a Polo R WRC-n, hozzásegítve riválisát, Sebastien Loeböt a győzelemhez.

„Be kell vallanom, nagyon frusztráló volt az látni, hogy a győzelem egy olyan dolog miatt úszott el, amiről nem tehettünk” – mondta el Ogier. „Frusztráló, mivel a nyers sebesség szempontjából megnyerhettük volna a versenyt. Jobban megérdemeltük volna, de a szerencse nem velünk volt.”

Ogier szavaiból az is kiderült, a Loebbel szembeni utolsó napi támadási kísérletét egy futómű hiba is hátráltatta.

„Kikerültünk minden nagy követ, kerültük az ütéseket. Mindezek ellenére voltak apróbb gondjaink a kocsival, ami a Power Stage-re messze nem volt már tökéletes. Az egyik lengőkar meglazult, az autó furcsán reagált, még az egyenesekben is küzdeni kellett az úton tartásával. Elmondhatom, ilyen körülmények között nagyon örültem a két bónuszpontnak is.”

Annak ellenére, hogy nem nyert, Ogier hozzátette, elégedett, hiszen a futam eredményének köszönhetően kedvezően alakult számára a pontverseny.

„Végül is ez egy kielégítő eredmény. Szereztünk húsz pontot, növeltük előnyünket, ami mesés dolog. Ha szem előtt tartjuk, hogy az autó még mindig nagyon fiatal, ez egy kitűnő szezonkezdet.”

 

Andrew

 

2013. május 12.