Get Adobe Flash player

A Volkswagen Polo WRC kézifékproblémája - A VW bízik a megoldásban

 

A VW bízik benne, hogy megoldották a kézifékproblémát

A Volkswagen Motorsport bizakodó, hogy sikerült megoldaniuk a Polo R WRC kézifékével kapcsolatos problémákat, ami miatt Sebastien Ogier véleménye szerint elszálltak a győzelmi esélyei a hónap elején megrendezett Argentin Rally-n.

A német alakulat az autó bemutatkozása, a Monte-Carlo Rallye óta küszködik a Polo kézifékrendszerével. A probléma a kézifék használatakor a hátsó hajtást leoldó pneumatikus rendszerrel volt, ami változatos körülmények között nem működött megfelelően. A kocsiba új, hidraulikus rendszert építenek most. Andreas Mikkelsen Polójába már ilyen dolgozott az argentin futamon is.

Dél-Amerikában Ogier még a régi változatot használta, ami egy kritikus pillanatban nem működött rendesen, így a francia versenyző lecsúszott az útról. Ogier a futamot Sebastien Loeb mögött másodikként fejezte be.

A világbajnoki pontversenyt vezető volkswagenes csapattársa, Jari-Matti Latvala a következőket mondta el: „Megoldottuk a kézifék kérdését. Hidraulikus rendszerünk lesz, ez egy előrelépés. A Citroen is hidraulikus rendszert használ, így számomra ennek kell lenni a legjobbnak.”

 

Andrew

 

2013. május 31.