Get Adobe Flash player

Mexikó Rally 2013 - Oldal 2

A Mexikó Rally 2. napja

 

A Volkswagen Polo R WRC, volánjánál Sebastien Ogier-vel tovább folytatta domináns szereplését a Mexikó Rally második napján, a francia pilóta csaknem három perc előnnyel vezet a második helyre felkapaszkodó Mikko Hirvonen előtt. A finn citroenes mögött Thierry Neuville áll még dobogós helyen.

A verseny második napján 150 versenykilométer teljesítése volt a penzum, ez két hosszú gyorsasági kétszeri abszolválásából, valamint három Leonban megrendezett rövid szakaszból állt. Ogier az első, harminc kilométeres különpróbán tovább növelte előnyét, miközben az őt üldözőket sorra érte a balszerencse. A Volkswagen Motorsport versenyzője a 42 kilométeres szakaszt is megnyerte, így több mint egy perc előnnyel érkezett a szervizparkba nap közben. Délután sem vett vissza, mindössze egy bezárt kapu hátráltatta, aminél meg kellett állnia, hogy navigátora utat biztosítson versenygépüknek. A záró napot az Ogier-Ingrassia páros tetemesnek mondható 2 perc 52 másodperces előnnyel várhatja.

Hirvonen harmadikként rajtolt el reggel, a második helyet akkor örökölte meg, amikor Mads Ostberg a második gyorsaságihoz vezető közúti szakaszon fel kellett adnia a versenyt. A nap nyitó gyorsaságiján tapasztalt kuplungprobléma után a norvég Fiestájában a generátor dobta be végleg a törülközőt. Hirvonen megnyerte a leoni utcai szakaszt, egyetlen problémája egy defekt volt, igaz, azzal több mint két percet spájzolt Ogier-hez képest. Neuville előbb a kormányművét ütötte meg, majd egy nagy sebességnél bekövetkezett megforgást úszott meg. Motorjának túlmelegedési gondjai ellenére vasárnap izgalmas csata várható közte és Hirvonen között, hiszen a kettőjük közötti különbség mindössze 7,5 másodperc. A negyedik helyen álló Dani Sordónak szintén egy leeresztett kerékkel gyűlt meg a baja, a szombati napot az ötödik helyen záró Nasser Al-Attiyah pedig egy megpördüléssel vesztett időt. A rali világbajnokságba egy futam erejéig visszatérő Ken Block zárja a legjobb hatot.

 

Eredmények a 2. nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 3h 38min 02.2sec
2. Mikko Hirvonen Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +3m 32.4s
3. Thierry Neuville Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +3m 39.9s
4. Dani Sordo Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +5m 25.2s
5. Nasser Al-Attiyah Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +6m 13.9s
6. Ken Block Hoonigan Racing Division Ford Fiesta RS WRC +9m 37.1s
7. Chris Atkinson Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +10m 03.8s
8. Benito Guerra Citroen DS3 WRC +10m 40.9s
9. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +12m 02.3s
10. Evgeny Novikov Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +16m 21.9s

 

Andrew

 

2013. március 9.