Get Adobe Flash player

Mexikó Rally 2013 - Oldal 3

A Mexikó Rally 3. napja

 

Sebastien Ogier és Julien Ingrassia szerezte meg a győzelmet a Mexikó Rally-n, a világbajnokság harmadik állomásán.  A francia páros több mint háromperces előnnyel nyerte meg a viadalt, megszerezve a Polo R WRC második győzelmét annak bemutatkozó évében. A második helyen a Citroen DS3 WRC-vel Mikko Hirvonen és Jarmo Lehtinen ért célba, harmadikként Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul Ford Fiesta RS WRC-jét intették le a célban.

A mexikói világbajnoki futam harmadik napján mindössze három gyorsasági szakasz várt a mezőny talpon maradt egységeire, de ezek közül az első nem kevesebb volt, mint 55 kilométer. Ezt egy huszonegy kilométeres rész követte, ez volt egyben a Power Stage is, ahol az Ogier, Mads Ostberg, Jari-Matti Latvala sorrend alakult ki, ők szerezték meg tehát a bónuszpontokat.

Ogier-nek a nap folyamán nem volt más dolga, csak hogy biztonságban teljesítse a szakaszokat, végül ugyanazzal a három és félperces előnnyel állt fel a győzelmi emelvényre, mint amivel megkezdte az utolsó napot. A francia a Power Stage megnyerésével Svédország után Mexikóból is a maximális pontszámmal térhet haza. Mögötte nagy párharcra volt kilátás Hirvonen és Neuville között, de utóbbi rögtön az első szakaszon lecsúszott az útról, ami után már csak a célba érésre törekedett, megszerezve első dobogós helyezését. A negyedik és ötödik helyen Dani Sordo valamint Nasser Al-Attiyah zárt, mögéjük az első idei világbajnoki futamát teljesítő Chris Atkinson kapaszkodott fel.

 

A verseny végeredménye:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 4h 30min 27.0sec
2. Mikko Hirvonen Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +3m 28.9s
3. Thierry Neuville Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +4m 23.8s
4. Dani Sordo Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +6m 06.7s
5. Nasser Al-Attiyah Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +8m 34.5s
6. Chris Atkinson Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +11m 28.0s
7. Ken Block Hoonigan Racing Division Ford Fiesta RS WRC +11m 48.3s
8. Benito Guerra Citroen DS3 WRC +12m 49.8s
9. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +14m 29.0s
10. Evgeny Novikov Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +17m 15.3s

 

Andrew

 

2013. március 10.