Get Adobe Flash player

Az M-Sport Ford Fiestáinak görögországi kizárása - A Fiesta R2 kipufogócsonkja

 

A Fiesta R2 kipufogócsonkja

Az Akropolisz Rally-n a junior világbajnokság értékelését ugyan nem érintette, de az összetettből az összes junior indulót kizárta a versenybíróság. Mindez a futamot követő technikai ellenőrzés következménye volt, amin az M-Sport által istápolt Ford Fiesta R2-eseken szabálytalannak találták a kipufogócsonkokat.

A problémát az okozta, hogy a beszállító figyelmetlenségből egy olyan sorozatot gyártott le, amiben minden nyílást egyformára készített a kipufogócsonkokon, holott a homologizáció szerint a belső kettő, azaz a 2-es és 3-as hengerhez tartozó nyílás jóval kisebb kellett volna, hogy legyen, mint az 1-es és 4-es hengeré.

Az M-Sport még a helyszínen kinyilvánította, nem ellenőrzik azt le, hogy a beszállítóiktól érkező alkatrészek megfelelnek-e az előírásoknak.

Az FIA ugyanakkor támogatja azt a törekvést, hogy az alternatív kialakítású alkatrész gyorsított eljárásban kerüljön homologizálásra, így kerülve el annak a veszélyét, hogy vétlen ügyfelek is kizárásra kerüljenek az eltérés miatt.

 

Andrew

 

2013. június 28.