Get Adobe Flash player

A beállításokra fókuszál a Citroen

Mint ahogyan minden versenyautó, a Citroen DS3 WRC is folyamatos fejlesztés alatt áll. A Citroen Racing az utóbbi időben új alkatrészeket vetett be a motor teljesítményének fokozása érdekében, ugyanakkor nagyon sokat foglalkoznak a beállítások tökéletesítésével is.

„Még ha ez már a harmadik év is, hogy a Citroen DS3 WRC-vel versenyzünk, az autó gyakorlatilag minden ralira módosul” – mondja Xavier Mestelan-Pinon, a csapat technikai igazgatója. „Mostanában a beállítások azok, amik leginkább változtak.

Ezért kérjük pilótáink, legfőképpen Mikko Hirvonen segítségét. Ő még nem arathatta le munkája gyümölcsét, de az irányt már Dani Sordo és Sebastien Loeb is méltatta.”

Cedric Mazenq, a mérnökgárda egyik tagja még az Argentin Rally közben mesélt ezekről a munkákról: „Kitaláltunk néhány új dolgot a portugál futam előtti teszten és ez előtt a rali előtt is. Sebastien Loeb sosem vezette még így az autót, éppen ezért kértük, változtasson a vezetési stílusán. Ezek nem nagy dolgok, több apró részlet. Az első szakaszon azt láttuk, kis időt vesztett, de a másodikon jó időt futott.”

Loeb a következőket tette hozzá: „Az első gyorsasági után beszéltem a mérnökömmel, azt mondta, sokkal inkább úgy kellene vezetnem, mint Mikko, legyek sokkal agresszívebb az autóval. Ez nem az én stílusom, de így tettem, és a második szakaszon már nem is volt olyan rossz az idő.”

Loeb végül úgy döntött, nem változtat a beállításokon és meg is tudta nyerni azt a versenyt.

„Azon dolgozunk a csapattal folyamatosan, hogy fejlesszük az autót” – mondta el a napokban Hirvonen. Most már rajta a sor, hogy bizonyítsa, valóban a jó irányba haladnak.

 

Andrew