Get Adobe Flash player

Loeb 2014-ben biztosan nem indul a Dakaron

 

Sebastien Loeb lehűtötte a kedélyeket, miután elmondta, nem vesz részt a jövő évi Dakar Rally-n. A spekulációk szerint a kilencszeres rali világbajnok a Red Bull csapatában Carlos Sainz és Nasser Al-Attiyah társaként rajtolt volna el a világ leghíresebb tereprali versenyén.

Al-Attiyah korábban megerősítette, a csapat januárban egy harmadik buggy-t is indít a dél-amerikai megmérettetésen, és hozzátette, Loeb ideális jelölt lenne annak kormánya mögé.

Úgy hírlik, történtek megbeszélések az ügyben, Loeb ugyanakkor azt mondja, nem lenne ideje arra, hogy a jövő év legelején részt vegyen a maratoni futamon. „Ebben a pillanatban nem tudok semmit sem mondani, nincs tervben, hogy menjek a Dakaron. Ebben az időszakban nem csinálhatok semmi ilyet. A jövőben? Miért ne? Érdekes lehet, de most megpróbálok a gyorsasági versenyzés felé menni.”

Loeb az idei szezonra tervezett négy rali világbajnoki futamából hármat már teljesített, legfőbb elfoglaltsága ugyanakkor saját csapatának GT programja egy McLaren autóval. A francia pilóta emellett rajhoz áll a Pikes Peak hegyiversenyen és néhány Porsche Supercup viadalon is.

 

Andrew