Get Adobe Flash player

Fejlesztések a Prodrive-tól

 

Színes karbon a Prodrive-tól

 

A Prodrive új gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy feltűnő színekben gyártsák a szénszálas kompozitokat.

Innentől kezdve a speciális kompozit alkatrészek meglepő, mély-fényű színekben is gyártható lesz a különböző iparágak legfokozottabb követelményeinek megfelelő minőségben. Az autóipari mérnöki tanácsadó cég és finommechanikai gyártási specialista Prodrive által fejlesztett új folyamat ötvözi a tervezők színeinek választási lehetőségét üvegszerű kikészítéssel, valamint azt a tartósságot, amit a fokozott igénybevételű alkalmazások követelnek meg.

Az új folyamat egy hat hónapon keresztül tartó házon belüli fejlesztés gyümölcse, a program a minőségre és a tartósságra fókuszált. „A technológiát üvegszerű lakk alatt látható ragyogó, mély árnyalatú vörös színnel és a brit verseny zöld árnyalattal hagytuk jóvá” – mondta elragadtatva Ian Handscombe, a Prodrive kompozit részlegének vezetője. „Ez egy lényeges lépés a hagyományos szánszálas elrendezésű kikészítésen túl, opciókat kínálva az exkluzív járműgyártáshoz és más luxustermékekhez.”

A szabadalmaztatott gyártási eljárás a technológiai innovációt ötvözi a magasfokú kézi technikával, ami kiegészíti a Prodrive gyorsan növekvő, ma már az Egyesült Királyság legnagyobb léptékű kompozit gyártását. Az ebből készült termékek ellenállóak a szilánkok behatolásával szemben, ellenállnak az UV sugárzásnak és mind színükben, mind felületükben nagyon egyenletesek. Elsőként várhatóan egy európai luxusautó gyártó fogja ezeket használni, amit hajókban és repülőgépekben történő alkalmazás követ majd.

A Prodrive a világelső a strukturális, félstrukturális és dekorációs célra készült kompozit alkatrészek gyártásában, melyeket az autó-, repülő-, valamint hajóiparban, biztonságtechnikában és egyéb iparágakban használnak. A gyár az utóbbi időben kétszeresére, szám szerint háromezer négyzetméteresre növelte a milton keynes-i gyártóterületét és olyan, nagy pontosságú automatizált rendszerekbe történtek befektetések, melyek lehetővé teszik, hogy különleges elvárások szerint, ugyanakkor megfizethető árszinten gyárthassanak.

 

Andrew

 

2013. június 17.