Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - A 250. Michelin győzelem

 

A 250. Michelin győzelem

249 versennyel az után, hogy Jean-Claude Andruet a Michelin első rali világbajnoki futamgyőzelmét aratta, Sebastien Loeb 2012-es spanyolországi diadala a 250. glóriát jelentette a francia abroncsgyár számára.

A változatos időjárási körülmények között, murvás és aszfaltos szakaszokon egyaránt zajló háromnapos viadal győzelme egyben a harmincharmadik, amit a sokszoros világbajnok francia pilóta Michelin gumikkal szerzett.

„A 40 év alatt a rali világbajnokságon részt vett abroncsgyártók között ez a legnagyobb győzelmi szám” – mondta el Serge Grisin, a Michelin versenyrészlegének autósportért felelős vezetője. „Ebbe beleszámítanak azok a győzelmek is, melyeket akkor szereztünk, amikor a világbajnokság nyitott versenyt kínált a különböző gumimárkák számára.”

A Citroen DS3 WRC-vel győztes Loeb csapatfőnöke, Yves Matton a következőket tette hozzá: „Örülünk, hogy megszereztük a rali világbajnokságon partnerünk 250. győzelmét, és hogy ezt meglehetősen változatos körülmények között sikerült elérnünk – murván és aszfalton, esős és száraz körülmények között.”

1973 óta ötven pilóta szerzett ez idáig világbajnoki futamgyőzelmet a Michelin gumik segítségével.

 

Forrás: www.wrc.com

 

Andrew

 

2012. november 13.