Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Őrült június a Michelin számára

 

Őrült június a Michelin számára

A Michelin Motorspotnál dolgozó hölgyek és urak kivételesen csúfolt hónap előtt állnak. Júniusban a két rali világbajnoki és egy Európa-bajnoki futam mellett két nagy 24 órás megbízhatósági verseny, a Goodwoodi Sebességfesztivál és nagy motorkerékpár versenyek is szerepelnek az eseménynaptárukban.

A technikai csapat számos tagja emiatt az ASM Omnisport által összeállított, testreszabott fitnesz programba kezdett hetekkel ezelőtt, valamint speciális étrendet követ.

Az időzítés nem is lehetett volna jobb, hiszen a hihetetlenül sűrű hónap június 1-én, vasárnap el is kezdődik a Le Mans-i 24 Órás verseny megelőző tesztnappal. Több mint ötven technikus, ugyanennyi szerelő, valamint mérnökök, fejlesztők és vegyészek vesznek részt a Michelin Motorsporttól ezen a gyakorláson, ami kulcsfontosságú a francia gumigyár és a privát partnerei számára.

A naptár következő eseménye szerint Szardíniára utaznak a Michelin emberei a rali világbajnokság hatodik fordulójára, ahol a francia abroncsok lesznek láthatóak minden gyári WRC autón és számos WRC 2-es kocsin is, beleértve a Citroen DS3 R5-öst és a Peugeot 208 T16-ot is. A mediterrán sziget hosszú versenytávja és szakaszai különös kihívásokat tartogatnak.

Az olasz futam célceremóniájával egy időben megkezdődik a le mans-i viadal gépátvétele, amit szerdán az edzés követ. Ezt megelőzően tizenhét nyergesvontató érkezik a helyszínre, ezek szállítják az endurance versenyre az ezernyi abroncsot, melyek tárolására nyolcszáz négyzetméternyi terület szükséges a pályán. Idén az ötvenhat prototípus és GT autó közül negyvenhárom fog rajthoz állni a Michelin abroncsain. A gumiszerelés általában kedden kezdődik és non-stop folytatódik, amíg a versenyt vasárnap délután le nem intik.

Alig hogy véget ér a francia verseny, a stáb a németországi Eifel-hegység felé veszi az irányt. A Nürburgringi 24 Órás megmérettetésen a Michelin nyolc GT autó számára (köztük Porsche 911-nek, Audi R8 LMS-nek, Mercedes AMG SLS-nek, Aston Martin Vantage-nek, BMW Z4-nek) biztosít gumikat.

Mindeközben Belgiumba utazik több technikus, ahol az Ypres Rally, az Európa-bajnokság hatodik fordulója kerül megrendezésre. A csapatok nagy része a Michelin tapasztalatát és aszfaltos kínálatát fogja használni a Flamand Régió különleges gyorsasági szakaszain.

A hónap végén kerül sor a Lengyel Rally-ra, a rali világbajnokság hetedik futamára, melyen nagyszámú nézősereg várható a versenyen, ők Robert Kubicát és a Michelin gumikon futó Ford Fiesta RS WRC-t is látni akarják. A WRC-s és WRC 2-es párosokon kívül a Michelin a junior világbajnokság mezőnyét is ellátja gumikkal. A rajt előtt a Michelin technikusai bejárják a pályákat, hogy megfelelő tanácsokkal tudják ellátni partnercsapataikat az S2-es (lágy) és H2-es (kemény) verziójú Michelin Latitude Cross gumik közötti választásban.

 

Andrew

 

2014. június 1.