Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Új abroncs a Michelintől

 

Új abroncs a Michelintől

 

A Michelin a rali Európa-bajnokság hatodik állomásán, az Ypres Rally-n bemutatta új PILOT Sport R gumiját.

A négy különböző keménységben a versenyzők rendelkezésére álló abroncs egyedi, aszimmetrikus mintázattal rendelkezik, a gumit úgy tervezték, hogy száraz és esős időjárási körülmények között is megfelelően teljesítsen.

Philippe Mussati a Michelin versenyrészlegének ügyfélszolgálati igazgatója (a képen balra) a következőket nyilatkozta: „A PILOT Sport R termékcsaládunk jóval modernebb, mint korábban volt, ami azt jelenti, hogy a versenyzőinknek mindössze négy gumiból kell választaniuk, nem pedig hatból. Versenyképesebb is, mivel új konstrukcióval terveztük, új mintázattal, keményebb és erősebb, versenyképesebb összetétellel, amivel elkerülhető a gyakori kerékcserék szükségessége. Ez a munka a Michelin elkötelezettségének eredménye, mely szerint szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel és részt vállalunk céljaikban.

Nem csak ez, de az új termékcsalád is költséghatékonyabb – mivel napjainkban a csapatokat a költség érdekli leginkább –, így a Michelin elkötelezett abban, hogy megtegyen a maga részéről mindent és biztosítsa, hogy felelős sportágunk legyen, amiből hasznot húznak a csapatok, a szervezők, az irányító testület, mindenekelőtt a környezetet tartja fontosnak azzal a végső céllal, hogy megfelelőbb mobilitást hozzon létre a jövőre nézve.”

A rali Európa-bajnokság előírásai az Ypres Rally-tól kezdődően futamonként húsz darabban korlátozzák a felhasználható gumiabroncsok számát, ehhez hozzájöhet még négy darab a szabadedzésre és a kvalifikációra. Betiltásra került a gumivágás is, ez alól kivételes körülményre hivatkozva a versenybíróság adhat felmentést. A Kumho, a Pirelli és a Yokohama október 1-ig mentességet kapott az új szabályoknak megfelelő gumik gyártását illetően.

 

Andrew

 

2013. június 29.