Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Új, lágyabb gumik a Michelin-től

 

Új, lágyabb gumik a Michelintől

Új gumiabroncsokat vetett be a Michelin a 2018-as rali világbajnokság finn fordulóján. A cég egy közepes keménységű keveréket fejlesztett ki a murvás viadalokra, mellyel a szintén új puha, az LTX Force S6 és a meglévő kemény, az LTX Force H4 gumija közötti űrt kívánja betölteni.

A szabályok szerint a csapatok kétfajta keveréket használhatnak versenyenként, a francia gyártó reményei szerint azonban az újdonság, az LTX Force M6 így is nagyobb stratégiai lehetőséget biztosít a csapatok számára.

„A szélesebb választéknak köszönhetően, amit most kínálunk, képesek leszünk finomhangolni a válaszunkat a rali világbajnokság egyes laza talajú fordulóinak specifikus karakteréhez” – magyarázta Arnaud Remy, a Michelin raliprogramjának vezetője. „A meglévő Michelin LTX Force H4 és S5 sokoldalú választást biztosított már, mivel képességeik a felületek széles variációját fedték le a nap perzselte szardíniai és ausztrál pályáktól kezdve a nagy tengerszint feletti magasságban lévő mexikói szakaszokig és a saras wales-i erdőkig. Most, a három keverék elérhetőségével a partnereink képesek lesznek hasznot húzni a célirányosabb megoldások közül, ami segíti őket abban, hogy még versenyképesebbek legyenek a lágy, a nedves és még a vizes körülmények között is. Az M6-os keverék majdnemhogy biztosan egy opció lesz minden futamra az új S6-os vagy a H4-es mellett, függően a verseny specifikus tulajdonságaitól.”

A rali világbajnokság gyári csapatai egyaránt a Michelinnel állnak szerződésben, ők a Finn Rally-n a közepes és lágy abroncsok közül választhattak. Miután egy idényben csak egyszer lehet változtatni az abroncsokon, a szezon hátralévő murvás viadalain is ez a két típus áll majd a gárdák rendelkezésére.

A skandináv futamon a WRC 2-ben rajthoz álló párosok a Michelin Latitude Cross S80 (lágy) és a Latitude Cross H90 (kemény) abroncsokkal versenyezhettek.

 

Adatok:

LTX Force H4 / Latitude Cross H90: agresszív, nagy gumikopást előidéző szakaszokra, száraz utakra, 15 Celsius fokos hőmérséklet felett

LTX Force M6 / Latitude Cross S80: lágy vagy nedves utakra, 15 Celsius fokos hőmérséklet alatt

LTX Force S6: nagyon lágy, nedves vagy vizes utakra, 15 Celsius fokos hőmérséklet alatt

 

A Michelin tizenhat fős stábbal érkezett Finnországba: Arnaud Remy-n kívül két koordinátorral, négy, a csapatoknak segítő tanácsadóval, nyolc szerelővel és egy sajtófelelőssel.

 

Andrew

 

2018. augusztus 2.