Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Nagyszerűen mutatkozott be a Michelin PILOT Sport R30-as abroncs

 

Nagyszerűen mutatkozott be a Michelin PILOT Sport R30-as abroncs

 

A rali Európa-bajnokság legutóbbi, San Remóban megrendezett futamán kitűnő eredménnyel mutatkozott be a Michelin új, PILOT Sport R30-as gumija: Giandomenico Basso nyert a Peugeot-val, másodikként Esapekka Lappi ért célba a Skoda színeiben.

A francia gumigyár PILOT Sport R nevű, aszfaltos útfelületre tervezett termékcsaládjával a júniusi Ypres Rally-n találkozhattak először a versenyzők. A Michelin mérnökei és technikusai azóta is folytatták a kutatási és fejlesztési munkákat, aminek eredménye, a PILOT Sport R30-as gumi az Európa-bajnokság utolsó előtti fordulóján mutatkozott be.

Az FIA új, 2013-as gumiszabályai – mely szerint egyfajta mintázatot használhatnak a gyártók, ennek minimális aránya a futófelületen 21,5 százalék – alapján tervezett PILOT Sport R30 abroncs keményebb összetétellel rendelkezik, mint az R10-es vagy R20-as változat, így jobb teljesítményt nyújt, tartósabb és sokoldalúbb 25 Celsius fok feletti hőmérsékleten a durvább útfelületeken.

„Ez egy jelzés arra, hogy a versenyzők tudatában vannak az általunk szállított gumik előnyeinek” – mondta el Philippe Mussati, a Michelin versenyrészlegének ügyfélszolgálati igazgatója. „A Michelin volt az első márka, aki ilyen átfogóan reagált az FIA új előírásaira, és köszönhetően a PILOT Sport R-nek, a versenyzőknek most egy még egyszerűbb választásuk van, ami biztonság szempontjából lehet jó, ugyanakkor teljesítményéből és sokoldalúságából is hasznot lehet húzni. Mindez újabb demonstrációja annak, hogy a Michelin mekkora figyelmet fordít ügyfeleire.”

A PILOT Sport R30 bevezetésével a Michelin lett az Európa-bajnokság első olyan gumibeszállítója, aki az új szabályok szerint komplett termékskálát tud biztosítani. A PILOT Sport R10 és R20 abroncsok bevezetésük óta minden Európa-bajnoki fordulót megnyertek.

A Yokohama is a Sanremo Rallye alkalmával mutatta be A053T jelű, új futófelülettel ellátott gumiabroncsát, melyek Andreas Aigner segítségére voltak abban, hogy Subaru Impreza R4-esével bebiztosítsa Európa-bajnoki címét a sorozatgyártású autók között.

 

Andrew

 

2013. október 16.