Get Adobe Flash player

Monte-Carlo Rallye 2013 - Oldal 2

A Monte-Carlo Rallye 2. napja

 

Sebastien Loeb és Citroenje megőrizte előnyét a Monte-Carlo Rallye második napját követően is. A francia két szakaszgyőzelmével kis mértékben növelte is a különbséget a második helyen álló Sebastien Ogier-vel szemben. Egy problémamentes napot követően Dani Sordo a negyedik helyről felkapaszkodott a dobogóra.

A verseny második napján a párosok előtt három különböző szakasz állt Ardeche északi régiójában és a Haute Loire régióban, mindhármon kétszer kellett végigmenni. A 132 kilométernyi versenytávon ismét kihívásokkal teli körülmények várták az indulókat, akiknek az alacsony hőmérséklettel, a metszően hideg széllel, a mély hóval és a jeges útfelülettel is meg kellett küzdeniük.

A Volkswagen pilótája, Sebastien Ogier ismét csak szakaszgyőzelemmel indította a napot, de ez volt az egyetlen sikere, miután a későbbi gyorsaságikon a körülmények a később rajtolóknak kedveztek. Evgeny Novikov a következő két szakaszon fantasztikus időket repesztett, a nap közbeni szervizbe már a negyedik pozícióban érkezett. Az orosz délután is megőrizte sebességét, és húsz másodpercen belüli közelségre került Sordo harmadik helyéhez. Mindeközben Loeb számára délután kedvezőnek bizonyult rajthelye, mivel az első autók áthaladását követően egyre nyomvályúsabbá váltak a pályák. Az ötödik helyen Mikko Hirvonen áll, a finn problémák nélkül autózik, de nem tudja tartani a lépést az élen állókkal, ami miatt a harmadik helyről az ötödikre esett vissza estére. Honfitársa, a konzisztens körülményeket előnyben részesítő Jari-Matti Latvala sem tudta igazán felvenni a tempót, ő a hatodik helyről kezdheti a következő napot. Juho Hanninen a kilencedik gyorsaságin megszerezte élete első világbajnoki szakaszgyőzelmét, az összetettben a kilencedik helyről estére a hetedik pozícióba kapaszkodott fel.

 

Eredmények a 2. nap után:

1. Sebastien Loeb Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC 3h 16m 29.1s
2. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC +1m 35.0s
3. Dani Sordo Abu Dhabi Citroen Total WRT DS3 WRC +2m 38.0s
4. Evgeny Novikov Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +2m 53.2s
5. Mikko Hirvonen Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +3m 22.7s
6. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +3m 43.2s
7. Juho Hanninen Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +4m 11.3s
8. Bryan Bouffier Citroen DS3 WRC +5m 45.8s
9. Mads Ostberg Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +5m 49.5s
10. Martin Prokop Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +14m 15.6s

 

Andrew

 

2013. január 17.