Get Adobe Flash player

Monte-Carlo Rallye 2013 - Oldal 3

A Monte-Carlo Rallye 3. napja

 

A 2013-as Monte Carlo Rallye harmadik napja volt a verseny legrövidebbje a gyorsasági össztáv tekintetében, de a 92 versenykilométeren túl a mezőny ezen a napon autózott le Valence-ből a pompás Monte-Carlóba. Sebastien Loeb továbbra is vezeti a versenyt, a három szakaszból kettőt megnyerve tovább növelte előnyét. Honfitársa, Sebastien Ogier áll a második helyen 1 perc 47 másodperc lemaradással, akit a harmadik helyre felkapaszkodó Evgeny Novikov követ.

A versenyen résztvevő párosokra a három szakasz során ugyanolyan változatos körülmények, száraz aszfalt, jég és hó keveréke várt, mint a korábbiakban. Loeb volt az, aki magához ragadta a kezdeményezést, az első gyorsasági megyerésével tovább növelte előnyét, majd a harmadik szakaszon is begyűjtött egy részsikert. Ogier-t ez nem igazán zavarta, hiszen a sokszoros világbajnok néhány futamon áll csupán rajthoz idén, úgyhogy a világbajnoki csatározásokban nem jelent konkurenciát.

Novikov a nap során feljött a harmadik helyre köszönhetően annak, hogy Sordo egy megforgás során értékes másodperceket vesztett. Az utolsó nap azonban komoly csatákat hozhat a fordos és a citroenes között, hiszen alig két másodperc választja el őket egymástól. Jari-Matti Latvala is előrelépett egy helyet, Hirvonent remek utolsó szakaszon mutatott teljesítményének és honfitársa elmelegedő fékjeinek köszönhetően előzte meg. A hetedik helyen Juho Hanninen, a nyolcadikon a napi második szakaszt megnyerő Mads Ostberg várhatja a folytatást.

 

Eredmények a 3. nap után:

1. Sebastien Loeb Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC 4h 16m 41.9s
2. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC +1m 47.4s
3. Evgeny Novikov Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +3m 19.9s
4. Dani Sordo Abu Dhabi Citroen Total WRT DS3 WRC +3m 21.6s
5. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +4m 04.9s
6. Mikko Hirvonen Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +4m 19.1s
7. Juho Hanninen Qatar WRT Ford Fiesta RS WRC +5m 15.5s
8. Mads Ostberg Qatar M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +6m 18.2s
9. Bryan Bouffier Citroen DS3 WRC +8m 20.7s
10. Martin Prokop Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +18m 48.8s

 

Andrew

 

2013. január 18.